TOP SECRET e Secret

e Secret – Lauries Crusador xx – Wendekreis – Cardinaal xx

Mörkbrun
Född: 2020
Mkh: 164 cm
Fri från Wffs
Uppfödare: Heinrich Giesselmann
Ägare: Brolöten AB, Emelie Brolin
Station 2024: Salsbro Stuteri, Örebro
Pris: 3000 kr i språngavgift och 5000 kr vid 90 dygns dräktighet (exkl. moms)
Agria foster och fölförsäkring ingår i språngavgiften.

Top Secret är en hingst som importerades från Tyskland av Emelie Brolin som 2,5-åring. Han är uppfödd av den kända uppfödaren och hingstvisaren Heinrich Giesselmann och kommer från ett mycket känt och starkt möderne.

Top Secret reds in i Sverige och blev en av Sveriges högst bedömda 3-åringar på ridhästtest med poängen:
Typ: 9
Skritt: 7
Trav: 8
Galopp: 9
Hoppning: 6,5-7

Top Secrets mor heter Luise e Lauries Crusador xx – Wendekreis och hon kommer från hannoveranerstammen Müenze som lämnat många godkända hingstar och tävlingshästar.

Top Secret har redan nu flera framgångsrika syskon från samma mamma där bla L’Esperado e L’espoir som tävlar svår dressyr med japansk landslagsryttare och Bossa Nova e Breitling W som tävlar svår dressyr i Tyskland. Han har också en yngre syster e Dimmagio som lämnat unghingst till premiering i Verden.

Fadern Secret e Sezuan är trots sina unga år en riktig legendar som bland annat vunnit Bundeschampionatet i Tyskland och flera av dess kval med höga poäng på typ och 10:or på trav och galopp.

Top Secret gjorde bruksprov i Sverige i mars 2024 där han godkändes på accepterad nivå med bland annat 7 på ben, 9 på typ och 8 på trav när han visades vid hand. Han är otroligt trevlig, enkel hingst som med sin arbetsvilja, vackra och ädla modell med höga procentandel fullblod kommer att passa många svenska ston.