MENOMINEE LSH e Monte Bellini

Mini

e Monte Bellini u Cheyenne e Cashman – Wilhelm Tell II – Akzent II
Brun
Född 2009
Mkh 170 cm
Uppfödare: Elin Lundgren
Ägare: Elin Lundgren
Fölade 16/6 2013, hingstföl e Canterbury (bilder nedan), dog 16/7 2013.

Mini

Menominee 3 månader

Menominee 3 år gammal

Menominee 3 år

Menominee är ett hannoveranersto uppfött hos mig och hon är ett stort rörligt sto som löshoppar mycket väl med stort språng och bra inställning till hinder. Pga en fraktur i en bakkota som hon fick som föl kommer hon inte att ridas in utan bara användas i avel. Jag tog med mig hennes mamma Cheyenne hem från Tyskland när jag jobbade hos Jens Meyer där Cheyenne var på inridning. Hon kommer från Carsten Nanckens mycket kända stostam som lämnat många auktionshästar i Verden, godkända hingstar och tävlingshästar i både svår hoppning och dressyr.

Cheyenne 1,30 hoppning Eksjö 2007

Cheyenne och Elin

Menominees mamma Cheyenne e Cashman tävlade 130-hoppning som 6-åring innan hon betäcktes, och Menominee blev hennes enda avkomma.

Menominees mamma Cheyenne e Cashman

Cheyenne och Elin

Menominee fick i juni 2013 sin första avkomma, en mycket högrest hingstunge e Canterbury som döpts till Canarsee LSH.

Canarsee LSH e Canterbury - Monte Bellini

Canarsee LSH e Canterbury – Monte Bellini

Canarsee LSH e Canterbury - Monte Bellini

Canarsee LSH e Canterbury – Monte Bellini

Menominees far är den redan legandariska hingsten Monte Bellini e Montender – Ramiro som vann bundeschampionatet i hoppning både som 5- och 6-åring och nu är en av Tysklands bästa hopphästar. 2012 var han uttagen till att representera Tyskland i OS i London med ryttaren Philip Weisshaupt och vann 2013 GP 160-hoppning i Rotterdam och ingick i tyska laget som vann nationshoppningen. Monte Bellini har lämnat nämre 20-talet söner och ligger högt i hoppindex i Tyskland, se hingsten Copyright från Jens Meyer.

Menominees morfar Cashman e Contender – Argentan är en internationell svårklasshingst i hoppning och han har själv lämnat en mängd avkommor i svår klass. Cashman är en av Jens Meyers första hingstar och en stor rejäl hingst med enorm hoppkapacitét. Jag har själv ridit Cashman mycket under åren jag jobbat hos Jens.

Menominees mormor Ariane e Akzent II lämnade två godkända hingstar (World Man G e Woerman och Carlos e Cashman) samt Esperanto e Espri som tävlade svår hoppning i Tyskland innan han exporterades till USA och e Rotspon som tävlar svår dressyr i Tyskland.

Cheyennes helsyster Cassiopeija lämnade stofölet His Lady e His Highness och hon exporterades senare till Sverige och här har hon fått två avkommor e Damsey och Dalwhinnie.

Menominee första löshoppningen:

Monte Bellini:

Esperanto i USA: