MOHAWK LSH e Monte Bellini

Molle_huvud

e Monte Bellini u B-Ulla Niki e Orlando- Indoctro – Joost

Brun
Född 2011
Uppf: Elin Lundgren
Ägare: BWG Stables, Holland
Såld som föl till Nils-Gunnar Hansson, Askö

Molle3

Mohawk LSH som föl med mamma B-Ulla Niki

Molle4

Mohawk LSH som föl

Mohawk LSH är stoet B-Ulla Nikis första föl hos mig. Mohawk är en riktigt cool kille med underbart temperament och mycket elasticitet i kroppen.

Mohawk blev som föl utvald till Elitfölauktionen på Flyinge, och ägs idag av BWG Stables (Ben, Wim och Gerco Schröder) och gör fantastiska resultat på hoppbanorna i Holland. Som 4-åring var han högt placerad i holländska championatet och som 5-åring vann han en deltävling med Wim Schröder i sadeln. Som 6- och 7-åring har han fortsatt att ta fina placeringar på tävling och satsningen mot högre klasser fortsätter.

Mohawk LSH och David Ljungcrantz 2015

Mohawk LSH och David Ljungcrantz 2015

Mohawks mamma B-Ulla Niki importerades från Holland som 3-åring dräktig med Winningmood vd Arenberg och hon kommer från den kända holländska Niki-stammen som lämnat många godkända hingstar och svårklasshästar hos familjen Hartlief. B-Ulla Niki själv tävlade framgångsrikt tom 125-hoppning som 6-åring. Hon är en kvick häst med mycket spänst och bra benteknik. Hon är stamboksförd av ASVH med 9 på typen.

B-Ulla Niki och Julia Johansson

B-Ulla Nikis mormor Zaniki lämnade 15 avkommor varav godkända hingsten Ekstein och 6 avkommor som tävlat svår hoppning, många internationellt. Ekstein var morfar till legenden Hickstead som dessutom var linjeavlad på Niki-stammen.

Hickstead

Erik Lamaze och Hickstead

B-Ulla Niki är mamman Pippi-Nikis första avkomma och hon har lämnat 5 föl som tagits ut till holländska elitfölauktionen och två har sålts till Stal Hendrix. De tävlar idag hoppning tom 140 och dottern Zolaniki e Calvados har lämnat godkända hingsten Don Diablo e Vittorio hos Hendrix (som tävlar internationell svår hoppning) och är nu exporterad till Norge där hon tävlar 140-klasser med en junior.

B-Ulla Nikis lillasyster Aniki e Winningmood såldes till Sverige som 5-åring från holländska elithopphästauktionen för närmre 500 000 kr och tävlar nu 140-hoppning i Sverige med Siri Swärd. Hennes helsyster Baniki är framgånsrik i Holland tom 140-klasser. En ännu yngre syster, Elahniki e London, gjorde ett mycket bra stotest i Holland med maxpoäng på sin hoppning och hennes son Jerommeke e Berlin såldes på elitfölaktionen för 24 000 Euro i september 2014 och är godkänd hingst i AES. Yngsta syskonet, ett hingstföl e Namelus R är även han såld till Stall Hendrix hösten 2014.

Aniki, utvald till Selected Horse Sales i Holland

Bilder på fler hästar från Niki-stammen:

baniki

Syster till B-Ulla Nikis mamma, Runiki e Lancelot - Joost

Bror till B-Ulla Nikis mamma, Ekstein e Zion