SOEBAKKEHUS FIRST MOVER e Blue Hors Fifty Cent

e Blue Hors Fifty Cent – Sir Donnerhall I – Blue Hors Don Schufro – Midt-West Ibi-Light
Född: 2020
Svettfux
Mkh: 170 cm
Station 2024: Hesselhoej, Danmark
Pris: 1000 € exkl moms, betalas i samband med seminering. Agria foster och fölförsäkring ingår. Bokning via mail, se sidan Pris och villkor,
Transport: DHL och Intersped, Skåne
WFFS –

First Mover är en exceptionell dressyrhingst med stor utstrålning och tre elastiska gångarter. Han kommer från en av Danmarks allra starkaste stostammar vilket borgar för prestationsavel. I april 2024 visades han på hingstvisningen på Flyinge och fick mycket uppskattning av publiken både innan ocg efter uppvisningen. Han är elegant, trevlig och med otroligt härlig mekanik!


Fadern Blue Hors Fifty Cent e Franziskus var premiehingst i Danmark och högt placerad i unghästchampionat.

På mödernet backar vi till First Movers mormor, Soebakkehus Mia Bella är ett av Danmarks mest framgångsrika ston. Hon vann 4-årschampionatet i Danmark och tävlade sen Grand Prix dressyr med stor framgång.

Hennes döttrar har idag lämnat fyra championatsfinalister, tre godkända söner och vinnare av unghästchampionat. De godkända hingstarna är förutom First Mover Hesselhej Double Up och Hesselhoej Gnags premiehingsten som såldes för 125 000 Euro på hingstauktionen i Herning, näst dyraste hingst någonsin.

First Movers mormors mor Lyndelygårds Mai- Tai vann titeln Årets sto i Danmark och är det högst bedömda stoet i Danmark.

Detta fantastiska möderne på en otroligt ridbar och trevlig ung hingst är bästa grunden för att avla dressyrhästar för framtiden.

Första årskullen föl föds i år och här är ett hingstföl ett dygn gammalt ue Sunny Boy, uppf Stutteri Holmen, Danmark.