HALLIFAX LYNG e Schwarzgold

Hallifax Lyng, vinnare av Trakehnerchampioatet som 4-åring

e Schwarzgold – Aston Martin – Summertime
Svart
Född: 2018
Mkh: 170 cm
Station 2024: Stuteri Hesselhöj, Danmark
Fri från Wffs
Godkänd för ett-stolicens.
Pris: 1010 € exkl moms, bokning via mail se sidan Priser och villkor, Agria foster och fölförsäkring ingår.
Frakt: DHL eller med Intersped i Skåne.

Hallifax Lyng blev premiehingst i Neumünster 2020 och godkändes också året efter som 3-åring i Danmark där han gjorde ett mycket bra bruksprov. Förra året som 4-åring briljerade han igen och vann Trakehnerchampionatet i dressyr.

Schwarzgold som är far till Hallifax Lyng är en mycket ädel hingst, uppmärksammad för sina exceptionella gångarter och stora andel fullblod. Kombinationen av Imperio (svår dressyr med Hubertus Schmidt) och Consul borgar för goda gener för dressyr. Han var premiehingst, vann trakehnerchampionatet som 4-åring och kvalade till Bundeschampionatet som 3-, 4-, 5- och som 6-åring.


Modern till Hallifax Lyng, Halle Berry e Aston Martin (GP dressyr) vann sitt stotest med 9 på alla gångarter och såldes samma år på auktionen i Neumünster för 65 000 Euro och var dyraste ridhästen. Hon kommer från en av trakehnerförbundets mest kända stostammar, H-stammen som också lämnat kända hingsten Helium som såldes för nära 1 miljon danska kronor och senare vann sitt sporttest.

Hallifax Lyng är en ädel, modern dressyrhingst med hög % fullblod och är helt fri från de flesta blodslinjer dagens dressyrhästar har i stammen. Han passar således många svenska ston.