C-U NIKI e Canterbury

Connie2

e Canterbury u B-Ulla Niki e Orlando- Indoctro – Joost
Brun
Född 2013
Mkh 160 cm
Uppf: Tanja Taus och Elin Lundgren
Ägare: Elin Lundgren Sporthorses
Fölat hingstföl e Cascadello I 17 april, Cherokee LSH och är nu såld till Jenny Ahlstrand.

Connie_huvud

Connie1

C-U Niki är ett vackert sto av mycket bra typ. Hon visades på fölvisning med poängen 9 på typ och 8,5 på huvd, hals och bål. Hon är som sin far, mor och hennes syskon mycket elastisk och har vid första löshoppningstillfällena som unghäst visat mycket stor kapacitet. Hon deltog i Eklunda Open löshoppningschampionat som 2,5-åring och fick fina omdömen om sin elasticitet, försiktighet och fina teknik. Som 3-åring betäcktes hon med Cascadello I och blev dräktigt vid första brunst och fick ett fint hingstföl som ska sparas som hingst. Hon är nu hos Linn Hörnvall i Askersund och rids med en satsning mot årgångschampionat 2018 och 2019 innan hon fortsätter i avelsboxen.

Conie2

Connie

C-U Niki e Canterbury - Orlando

C-U Niki e Canterbury – Orlando

C-U Nikis mamma B-Ulla Niki är importerad från Holland som 3-åring (dräktig med Winningmood vd Arenberg) och hon kommer från den kända holländska Niki-stammen som lämnat många godkända hingstar och svårklasshästar hos familjen Hartlief.

B-Ulla Nikis mormor Zaniki var syster till Nick Skeltons svårklasshäst Apollo, och lämnade 15 avkommor varav godkända hingsten Ekstein och 6 avkommor som tävlat svår hoppning, många internationellt. Ekstein var morfar till legenden Hickstead som dessutom var linjeavlad på Niki-stammen.

Hickstead

Hickstead – linjeavlad på Niki-stammen

B-Ulla Niki är mamman Pippi-Nikis första avkomma. Hon har lämnat 4 föl som tagits ut till holländska elitfölauktionen och två har sålts till Stal Hendrix. De tävlar idag hoppning tom 140 och dottern Zolaniki e Calvados har lämnat godkända hingsten Don Diablo e Vittorio hos Hendrix (placeringar internationell svår klass 2017) och är nu exporterad till Norge där hon tävlar 140-klasser med en junior.

B-Ulla Nikis lillasyster Aniki e Winningmood såldes till Sverige som 5-åring från holländska elithopphästauktionen för närmre 500 000 kr och tävlar nu 140-hoppning i Sverige med Siri Swärd. Hennes helsyster Baniki är framgånsrik i Holland tom 140-klasser.

En ännu yngre syster, Elahniki e London, gjorde ett mycket bra stotest i Holland med maxpoäng på sin hoppning och hennes son Jerommeke e Berlin såldes på elitfölaktionen för 24 000 Euro i september 2014, han är idag godkänd i AES. Yngsta syskonet, ett hingstföl e Namelus R är även han såld till Stall Hendrix hösten 2014.

Aniki

B-Ulla Nikis yngre syster Aniki e Winningmood

B-Ulla Niki själv tävlade framgångsrikt tom 125-hoppning som 6-åring. Hon är en kvick häst med mycket spänst och bra benteknik. Hon är stamboksförd av ASVH med 9 på typen.

B-Ulla Niki och Julia Johansson

B-Ulla Niki och Julia Johansson

B-Ulla Nikis första avkomma hos mig, Mohawk LSH e Monte Bellini valdes ut till elitfölauktionen på Flyinge och såldes sedan till Nils-Gunnar Hansson på Askö som hingstämne. Idag är han i Holland där han är en av de bästa hopphästarna i sin årskull, tävlad och ägd av Wim Schröder, se hans egen sida under ”tidigare hästar”.

Ulla och Mohawk LSH

B-Ulla Niki och Mohawk LSH e Monte Bellini

Bilder på fler hästar från Niki-stammen:

ANiki

Aniki och Siri Swärd i Paris

baniki

Baniki och Renate Beuwing

Syster till B-Ulla Nikis mamma, Runiki e Lancelot - Joost

Syster till B-Ulla Nikis mamma, Runiki e Lancelot – Joost

Bror till B-Ulla Nikis mamma, Ekstein e Zion

Bror till B-Ulla Nikis mamma, Ekstein e Zion

Apollo och Nick Skelton

Bror till Zaniki, Apollo och Nick Skelton

Filmer på hästar från Niki-stammen, fler finns på uppfödarens youtube-kanal:

Ekstein e Zion u Zaniki

Ullas yngre syster Elahniki e London u Pippi-Niki

Ullas yngre syster Baniki e Winningmood u Pippi-Niki

Ullas yngre bror Coeur de Cheri e Verdi u Pippi-Niki