CASCADELLO I e Casall

cascadello1-b

e Casall – Clearway – I love you
Brun
Född 2009
Mkh: 173 cm
Uppfödare: Detlef, Hennings
Godkänd: Holstein, Hannover, OS, Oldenburg, Westfalen, Rheinland.
Station 2021: Hengststation Dirk Ahlmann, Tyskland
Fri från wffs

Casallsonen Cascadello I är en av Tysklands mest lovande hingstar! Han uppmärksammades redan i ung ålder och är otroligt uppskattad, både baserat på hans egna prestationer och hans avkommor. Han var reservsegrare vid premieringarna i Holstein där han imponerade med sin hoppkapacitét, rörlighet och kvickhet och såldes för 6 miljoner kronor till Gestuet Fohlenhof.

2012 gjorde han sitt 70-dagarstest med 9,08 i hoppning, 9 på galopp och 9 i temperament. Cascadello är av bästa moderna typ, han är långbent och ädel med perfekt överlinje. Han är positiv till arbete och har en mycket hög ridbarhet och han lämnar avkommor med otrolig galopp och elasticitet i gångarterna. Cascadello har övertygat lika mycket på tävlingsbanorna där han levererat felfria rundor med höga poäng i unghästklasserna och varit högt placerad i Bundeschampionatet som både 5-åring och 6-åring. 2018  fortsatte han tävla internationellt  i svår klass hoppning och har trots att han betäcker väldigt mycket januari – augusti mer än 10 placeringar i 145-150-klasser och blev meetingets mest framgångsrika häst i Elmshorn 2018.

cascadello1

Cascadellos fina förärvning har han visat genom sina första avkommor och han fick sitt första avelsindex 2016 på fantastiska 151. Avkommorna blir eleganta, sportiga, rör sig mycket väl och ärver hans fina ansikte och överlinje. Cascadello I har lämnat en mängd segerföl och föl utvalda till fölauktionerna i Holstein där de sålts för stora pengar. Hösten 2015 visades hans första avkommor för premieringsnämnderna i Tyskland och de gjorde stor succé- Cascadello I var far till en godkänd hingst i Hannover samt tre hingstar i Holstein inkl segerhingsten Charleston ue Cantus och en premiehingst och det såg lika bra ut 2016 med godkända söner i nästan alla tyska förbund. Han har 2018 mer än 10 godkända söner. Hans äldsta avkommor och första godkända söner imponerade på tävlingsbanorna och på hingstproven, många bedömdes mycket högt på sina hingstprov och tävlingar, bla Clarksville, Charleston och Jacodello (kwpn).

I Sverige föddes hans första svenska avkommor 2016 och de gjorde succé, högst bedömda hoppföl i både Östergötland och Örebro var e Cascadello och en avkomma blev utvald till elitfölauktionen på Flyinge. På SSHS hopphästauktion 2017 var dessutom dyraste hopphäst e Cascadello II.

Holsteiner Stamm 4847 har lämnat många framgångsrika hopphästar, tex valacken Con Love e Con Air som gått svår hoppning med Christian Kleis och var bror till Cascadellos mormor. Mormodern Zilia lämnade två svårklasshästar i Anne Kursinskis Le Viveur e Lord som tävlade GP och stoet Colette e Cor de la Bryere som tävlade 160-hoppning. Mamman Viviana har även lämnade de godkända bröderna Cascadello II e Casall och Darcodello  e Darco.

2015 var Tysklands dyraste fölunge en helsyster till Cascadello-bröderna och såldes för över 1 miljon kr.

Fadern Casall behöver ingen närmre prestation som Rolf-Göran Bengtssons bästa häst och partner vid EM, VM och OS och en mycket säker förärvare av hoppkapacitet och typ.