CASCADELLO I e Casall

cascadello1-b

e Casall – Clearway – I love you
Brun
Född 2009
Mkh: 173 cm
Uppfödare: Detlef, Hennings
Äg: Gestuet Fohlenhof
Godkänd: Holstein, Hannover, OS, Oldenburg, Westfalen, Rheinland.
Station 2024: Hengststation Dirk Ahlmann, Tyskland
Fri från wffs

Pris: 600 € i språngavgift + 1000 € vid dräktigt 1 oktober, exkl moms och ska betalas innan eller vid beställning. Frakt mm tillkommer, se ”Pris och villkor.”
Godkänd för ett-stolicens.

Casall-sonen Cascadello I är en av Tysklands mest framgångsrika hingstar de senaste åren. Han uppmärksammades redan i ung ålder och är otroligt uppskattad, både baserat på hans egna prestationer och hans avkommor. Han har lämnat nära 50 godkända söner och har redan många avkommor i svår klass och som rids av landslagsryttare i flera länder. I Sverige gick han in och toppar senaste blupindex för hingstar i hans åldersgrupp, på samma sätt som han toppar flera avelsindex i Europa, hans avkommor levererar i de högsta klasserna.

Cascadello I var reservsegrare vid premieringarna i Holstein där han imponerade med sin hoppkapacitét, rörlighet och kvickhet och såldes för 6 miljoner kronor till Gestuet Fohlenhof.

2012 gjorde han sitt 70-dagarstest med 9,08 i hoppning, 9 på galopp och 9 i temperament. Cascadello är av bästa moderna typ, han är långbent och ädel med perfekt överlinje. Han är positiv till arbete och har en mycket hög ridbarhet och han lämnar avkommor med otrolig galopp och elasticitet i gångarterna. Cascadello har övertygat lika mycket på tävlingsbanorna där han levererat felfria rundor med höga poäng i unghästklasserna och varit högt placerad i Bundeschampionatet som både 5-åring och 6-åring. 2018  fortsatte han tävla internationellt  i svår klass hoppning och har trots att han betäcker väldigt mycket januari – augusti mer än 10 placeringar i 145-150-klasser och blev meetingets mest framgångsrika häst i Elmshorn 2018.

Cascadellos fina förärvning har han visat genom sina avkommor och han fick sitt första avelsindex 2016 på fantastiska 151 i hoppning i Tyskland. Han ligger också högt i Hippomundos rankinglistor.

Avkommorna blir eleganta, sportiga, rör sig mycket väl och ärver hans fina ansikte och överlinje. Cascadello I har lämnat en mängd segerföl och föl utvalda till fölauktionerna i Holstein där de sålts för stora pengar. Hösten 2015 visades hans första avkommor för premieringsnämnderna i Tyskland och de gjorde stor succé- Cascadello I var far till en godkänd hingst i Hannover samt tre hingstar i Holstein inkl segerhingsten Charleston ue Cantus och en premiehingst och det såg lika bra ut 2016 med godkända söner i nästan alla tyska förbund.

Hans äldsta avkommor och första godkända söner imponerar på tävlingsbanorna och på hingstproven, många bedöms mycket högt på sina hingstprov och tävlingar, bla Clarksville, Charleston och Jacodello (kwpn).

I Sverige föddes hans första svenska avkommor 2016 och de gjorde succé, högst bedömda hoppföl i både Östergötland och Örebro var e Cascadello I och en avkomma blev utvald till elitfölauktionen på Flyinge. På SSHS hopphästauktion 2017 var dessutom dyraste hopphäst e Cascadello II. 2021 var flera av de mest framgångsrika unga hopphästarna i Sverige e Cascadello I. bla Unique MB ue Indoctro, uppf Annika Bäckgren. Unique MB fick dubbeldiplom som 3-åring, hoppdiplom som 4-åring, var i final på Breeders som 5-åring och blev uttagen till Skandinavium. Även som 6-åring tog hon många fina placeringar och är nu exporterad till USA till Shane Sweetnam och har redan vunnit 7-årsklasser i Wellington.

Alexandra Emanuelsson – Unique MB e Cascadello I – Indoctro, uppf Annika Bäckgren

2015 var Tysklands dyraste fölunge en helsyster till Cascadello-bröderna och såldes för över 1 miljon kr.

Fadern Casall behöver ingen närmre prestation som Rolf-Göran Bengtssons bästa häst och partner vid EM, VM och OS och en mycket säker förärvare av hoppkapacitet och typ.