FOR ROMANCE I e Fürst Romancier

for ormance

e Fürst Romancier – Sir Donnerhall I – Don Schufro
Mörkbrun
Född 2009
Mkh: 172 cm
Ägare: DLZ Lodbergen
Godkänd:Hannover, Oldenburg, Westfalen.
Station 2024: DLZ Lodbergen, Tyskland.
Pris: 300 € i språng + 1400 € exkl moms vid dräktighet 1 oktober.
Godkänd för ett-stolicens.

Agria foster och fölförsäkring ingår.

For Romance I är en av Tysklands mest lovande unga hingstar i dressyr och han fick sitt första avelsindex 2016 på hela 158 vilket placerar honom bland de bästa topp 1%. For Romance har otroligt bra dräktighet och har alla år i Sverige haft runt 90% dräktigt på TAI.

Vid premieringarna i Vechta 2011 var For Romance ohotad segerhingst. Han beskrevs som ”en långbent skönhet med vackert ansikte, fin överlinje och med mycket aktiva bakben”. På den efterföljande auktionen såldes han till DLZ Lodbergen för € 750 000.

ForRomance-3

1_Januar_For_Romance_Kira_Wulferding_3_Lodbergen_12_BECKER

For Romance gjorde ett mycket bra 30-dagarstest med bla 9,25 på traven och 9 på galoppen. 2014, som 5-åring kvalificerade sig For Romance till Bundeschampionatet i sin första tävlingsstart tidigt på året med bla 9,5 på sin trav. Han har bara gjort ett fåtal tävlingsstarter varje år men vann 2016 kval till Nürnberger Burgpokal med Kira Wulferding och gjorde under 2017 ett fåtal starter i svår dressyr med seger eller placering i alla dessa. For Romance I är på god väg mot GP.

For_Romance_Hengstschau_Vechta_17_WEG_5034 For_Romance_I_OLD_Kira_Wulferding_M++nster_17_GGR_5592_GR+ûMPING

”En så här stark fölkull ser man mycket, mycket sällan!” sa avelsledaren i Oldenburg efter besiktningen av For Romances första föl i Tyskland. Från denna första årskull föl valdes 14 ut till elitfölauktionen i Vechta och alla såldes för mer än € 10 000. Sonen For Dance S var med i toppen i tyska fölchampionatet i Lienen och därmed fick For Romance titeln ”Hauptprämiensieger”. Detta tillsammans med titeln segerhingst från premieringarna innebär en ”dubbel” som han endast har klarat av tillsammans med hingstarna Rohdiamant, Sandro Song och Fürstenball. Från denna årskull fick For Romance 2015 7 godkända söner i flera olika förbund och det har fortsatt likadant varje år med en mängd godkända söner i flera förbund. En av dessa är sonen For Final som idag finns i mitt hingstprogram via Lodbergen. For Final är For Romance högst bedömda son.

Hingstföl e For Romance - De Niro

Hingstföl e For Romance – De Niro

For Romance far, hingsten Fürst Romancier har varit högt placerad i både unghäst-VM och Bundeschampionatet och rids nu av Matthias Alexander Rath.

For Romance helsyster, stoet Fasine är segersto i Oldenburg, hon vann 2015 Bundeschampionatet i dressyr och såldes senare samma år för rekordsumman 13 miljoner kronor. Modern är syster till godkända hingsten Diamond Dancer e Diamond Hit och från samma möderne stammar hingsten Voltaire.