LADY KOKETT e Landadel

Lady1

e Landadel – Andalusier xx – Argus
Mörkbrun
Mkh: 170 cm
Född 1987 – 2013
Uppf: Jens Meyer
Ägare: Elin Lundgren Sporthorses

Lady2

Lady Koketts första dag i Sverige, 23 år gammal och dräktig med Fairbanks

Sommaren 2009 fick jag ett samtal från Jens Meyer i Tyskland då han undrade om jag ville ta över hans äldsta avelssto, Lady Kokett. Under åren jag jobbat hos Jens så har jag ridit de flesta av hennes avkommor och jag tackade självklart ja. Nu tog hon sig inte då utan vi försökte igen 2010 när hon var 23 år gammal, och då tog hon sig på första brunsten med Leatherdales nya superstjärna Fairbanks e Flemmingh. Hösten 2010 kom hon till Sverige och 2011 fick hon ett otroligt vackert stoföl, Fair Seminole LSH.

Fair Seminole LSH 2012 e Fairbanks

Fair Seminole LSH 2012 e Fairbanks

Lady Kokett har i Tyskland tävlat svår hoppning med stor framgång. Som 6-åring var hon Tysklands mest framgånsrika unghäst och som 10-åring hade hon 16 segrar i svår hoppning tom 160 GP. Hon är välkänd i området runt Hamburg för hon var het och hade ett otroligt scope. Innan hon sattes i avel gjorde hon ett mycket bra stotest med 9 på typ och 8 på alla gångarter.

Hon kommer från en mkt stark hannoveransk stofamilj som lämnat de godkända hingstarna Goldkap S, Furero, Seine Hoheit och Chalord, nu verksam i avel hos Sosath samt flera hästar som tävlar svår hoppning.

Lady Kokett och Fair Seminole 2011

Lady Kokett och Fair Seminole 2011

Lady Kokett har lämnat 11 avkommor, 10 hos Jens Meyer och sista fölet hos mig. Dessutom så adopterade hon både 2012 och 2013 hingstföl som förlorade sina mammor. Hon är ett otroligt vänligt sto med supertemperament och en fantastisk mamma.

Världens bästa mamma!

Världens bästa mamma!

Bland hennes avkommor finns:

-Hingsten Cashland e Cashman som blev uttagen till premieringarna till Verden och såldes till ett hoppstall i England

-Hingsten Kingsley e Kolibris As som blev uttagen till premieringarna i Verde och sedan hoppade 140-hoppning

-Valacken Cashman-Landadel e Cashman som i Norge tävlar svår hoppning och 2013 kom trea i norska mästerskapen för seniorer.

-Stoet Celtic e Cashman som tävlat framgångsrikt i både hopp, dressyr och fälttävlan

-Valacken Capucho e Cashman som tävlat framgångsrikt i dressyr tom Msv och nu är läromästare till en ung tjej utanför Hamburg.

Elin och Capucho e Cashman 2004

Lady_cashman

Cashman-Landadel e Cashman, 145 hoppning i Norge

  

Film på Cashland som 2-åring inför premieringarna i Verden:

Film på Fair Seminole: