DANTE WELTINO e Danone I

2_Dante_Weltino_OLD_Kopf_Lodbergen_14

e Danone I – Welt Hit II -Noble Roi xx

Svart
Född 2007
Mkh: 173 cm
Ägare: DLZ Lodbergen
Godkänd:Hannover, Oldenburg, Westfalen, Rhld mfl.
Fryst semin 2017, boka i god tid!

3_Dante_Weltino_OLD_Stand_Lodbergen_14_BECKER

2014 valdes Dante Weltino ut till ”Årets häst” i Oldenburg. Dante Weltino är hingsten alla talar om i Europa, både baserat på hans egna resultat i sporten med svenska Therese Nilshagen i sadeln, och för att han har visat sig vara en fantastisk förärvare.

Dante Weltino var reservsegrare vid premieringarna i Vechta och kvalade både som 5- och 6-åring till Bundeschampionatet i dressyr. 2014 vann han kval och var högt placerad i unghästtävlingingen Nürnberger Burgpokal i Tyskland och spås en lysande framtid i sporten.

1_Dante_Weltino_OLD_Therese_Nilshagen_Frankfurt_14

2013 presenterades Dante Weltinos första avkommor inför hingstpremieringsnämnden i Oldenburg, och inte mindre än 3 valdes ut och DLZ Lodbergens Del Ponte blev godkänd och vald till premiehingst. I Mecklenburg godkändes sonen Dantes Dancer, även han från den första årskullen av avkommor till Dante Weltino.

Flera av fölen efter Dante Weltino har valts ut och sålts på elitauktionerna i Europa, och i Vechta såldes avkomman Dark Diamond för € 20 000.

Sf_v_Dante_Weltino-Lord_Liberty_Kopf_Lodbergen_11_BECKER-5a115a096daeded7

Fadern Danone I var verksam i aveln i Sverige och tävlad i dressyr tom Int. I. Mamman St. Pr. St. Rihanna är helsyster till OS-hästen Riwera de Hus och har också lämnat en svårklasshäst i hoppning. Stostammen har lämnat flera godkända hingstar och tävlingshästar i både hoppning och dressyr.