PRIS & VILLKOR

Priser 2023 – under uppdatering

Läs noggrant igenom villkoren nedan då det skiljer mellan olika hingstägare, kontakta mig vid frågor. Moms på 25% tillkommer på alla priser, även de i Euro.

Viktigt – beställning av importsperma senast 8.00, helst tidigare och var medveten om att vissa av de äldre hingstarna tävlar i Tyskland och att de 3-åriga gör sin första säsong och det kan vara svårt att få semin vissa dagar.

Hengststation Jens Meyer
Damsey (exkl moms) 500 € i språng + 1000 € vid 70 dygns dräktighet

DLZ Lodbergen
Dante Weltino – frysdoser,  hör av er vid intresse 1800€/dos

Bellany (exkl moms) 300 € i språng + 700 € vid dräktighet 1 oktober
Bon Courage (exkl moms) 300 € i språng + 1200 € vid dräktighet 1 oktober
For Romance I  (exkl moms) 300 € i språng + 1400 € vid dräktighet 1 oktober
Forte per Me (exkl moms) 300 € i språng + 500 € vid dräktighet 1 oktober
Juwel (exkl moms) 300 € i språng + 500 € vid dräktighet 1 oktober
Skyline to B (exkl moms) 300 € i språng + 700 € vid dräktighet 1 oktober
Rock for Me (exkl moms) 300 € i språng + 900 € vid dräktighet 1 oktober

Hengststation Dirk Ahlmann (språngavgiften betalas innan första beställning)

Baloucan (exkl moms) 300 € i språng (bet innan) – 700 € vid dräktighet
Cascadello I (exkl moms) 600 € i språng (bet innan) – 1000 € vid dräktighet
Charleston (exkl moms) 400 € i språng (bet innan) – 600 € vid dräktighet
Del Piero –
Madness (exkl moms) 300 € i språng (bet innan) – 500 € vid dräktighet
Nerrado (exkl moms) 300 € i språng (bet innan) – 700 € vid dräktighet

Charlie1

Villkor för hingstarna från Tyskland:

För att kunna erbjuda bästa service är det bra om ni tar kontakt med mig i så god tid som möjligt för att diskutera hingstval och villkor. Vid användandet av importsemin är det viktigt att välja rätt seminstation och det fraktsätt som fungerar bäst till denna samt att planera hur avkomman ska registreras.

Bokning

Vid bokning av betäckning ska förmedlingsavgiften (1250 kr inkl moms) betalas in till BG 386-8270 samt ett mail skickas till elin@lundgren-sporthorses.com med information om sto, språngägare och vald station, detta bör vara klart 1 vecka innan beställning av semin. Vid betäckning med hingstar från Stall Ahlmann ska även språngavgiften vara betald innan första beställning.

Spermaleverans

Sperma från Tyskland kommer normalt över natt med DHL vilket beställs senast kl 8.00 måndag – torsdag och levereras tisdag -fredag till flygplatserna i Malmö, Göteborg, Örebro och Stockholm ca kl. 8.00 dagen efter. Antingen så hämtas sperman på flygplatsen eller så körs det ut till seminstationen eller annan upphämtningsplats med bil. Det är viktigt att kontrollera i god tid att det går att skicka till vald seminstation. Seminstationen måste vara ansluten till EU traces annars går det inte att skicka 2022.

Registrering av föl

Vid intresse av att registrera föl i ASVH löses ”ett-sto-licens” av uppfödaren på språngrulla.se. vid betäckning med hingstarna från Tyskland. 
Vid intresse av att registrera föl i Zangersheide eller andra Europeiska förbund kontakta mig så undersöker jag möjligheterna och hjälper till vid ev kontakt med förbunden.

Förmedlingsavgift
Betalas i samband med bokning och ska betalas oavsett om stoet blir dräktigt eller ej.

Språngavgift
Betalas i samband med bokningen eller vid fakturering. Avgiften skall betalas oavsett om stoet blir dräktigt eller ej. Avgiften återbetalas inte om seminering påbörjats.

Dräktighetsavgift Lodbergens hingstar
Betalas vid konstaterad dräktighet 1 oktober. Utebliven dräktighet måste styrkas med intyg från stationens veterinär enligt ovan tidsangivelse, i annat fall debiteras full dräktighetsavgift. Se gällande villkor för specifik hingst.

Fraktavgift
Kostnaden varierar för TAI-hingst (tisd-fred) mellan ca 120 och 160 Euro beroende på leveransort och bränsletillägg (DHL, TNT) Avgiften inkluderar vet.papper för EU-tillstånd samt låda.

Fraktvillkor
Vid påbörjad leverans av semin övergår ansvaret helt och fullt på kunden.

Underlag för registrering av föl
Utfärdas till uppfödaren när samtliga avgifter i samband med betäckningen är betalda.

Betalningsvillkor
Avgifter gällande TAI-hingstar såsom språngavgift samt 1:a fraktavg faktureras från Tyskland i samband med första semineringen. 70-dygnsavgiften faktureras från Tyskland vid 70 dygns dräktighet. Dräktighetsavgift på Lodbergens och Ahlmanns hingstar faktureras 1 oktober.


Uppfödare som väljer att köpa sperma eller seminera med sperma från de hingstar som förmedlas av Elin Lundgren Sporthorses godkänner och accepterar ovanstående villkor i sin helhet.