PRIS & VILLKOR

Priser 2021 

Läs noggrant igenom villkoren nedan då det skiljer mellan olika hingstägare, kontakta mig vid frågor!

Missa inte att Markebäcks Gård erbjuder 25% rabatt på stationsavgiften till de ston som betäcks med mina importhingstar.

Viktigt – beställning av importsperma senast 8.00, helst tidigare och var medveten om att vissa av de äldre hingstarna tävlar i Tyskland tävlar och att de 3-åriga gör sin första säsong och det kan vara svårt att få semin vissa dagar.

Markebäck

Canterbury (exkl moms) 3000 kr i språng + 7000 kr vid 90 dygns dräktighet
Faithful (exkl moms) 2000 kr i språng + 5000 kr vid 90 dygns dräktighet

Sisse Sejrbo

Fürst Sinclair S (exkl moms) 3500 kr i språng + 6500 kr vid 90 dygns dräktighet

Hengststation Jens Meyer (rabatt till ston e Canterbury)
Damsey- Färskt 2021

DLZ Lodbergen
Dante Weltino – frysdoser kan finnas,  hör av er vid intresse 1800€/dos

For Romance I  (inkl moms) 300 € i språng + 1400 € vid dräktighet 1 oktober
Rubin Royal (inkl moms) 300 € i språng + 1300 € vid dräktighet 1 oktober


Hengststation Dirk Ahlmann (språngavgiften betalas innan första beställning)

Baloucan (inkl moms) 300 € i språng (bet innan) – 700 € vid dräktighet
Cascadello I (inkl moms) 600 € i språng (bet innan) – 1000 € vid dräktighet
Charleston (inkl moms) 400 € i språng (bet innan) – 600 € vid dräktighet
Denver  (inkl moms) 300 € i språng (bet innan) – 500 € vid dräktighet
Madness (inkl moms) 300 € i språng (bet innan) – 500 € vid dräktighet

Villkor för Canterbury och Faithful:

Canterbury och Faithful står på station på Markebäcks Gård i Askersund och det går att få skick på TAI till hela Sverige och Canterbury har tidigare säsonger haft över 90% dräktighet. Vi ger rabatt till ponnyston och bra rabatter till prestationsston, kontakta mig el Markebäck för mer info.

För övriga villkor besök www.markeback.se

Charlie1

Villkor för hingstarna från Tyskland:

För att kunna erbjuda bästa service är det bra om ni tar kontakt med mig i så god tid som möjligt för att diskutera hingstval och villkor. Vid användandet av importsemin är det viktigt att välja rätt seminstation och det fraktsätt som fungerar bäst till denna samt att planera hur avkomman ska registreras.

Bokning

Vid bokning av betäckning ska förmedlingsavgiften (1250 kr inkl moms) betalas in till BG 386-8270 samt ett mail skickas till elin@lundgren-sporthorses.com med information om sto, språngägare och vald station, detta bör vara klart 1 vecka innan beställning av semin. Vid betäckning med hingstar från Stall Ahlmann ska även språngavgiften vara betald innan första beställning.

Spermaleverans

Sperma från Tyskland kommer normalt över natt med DHL vilket beställs senast kl 8.00 måndag – torsdag och levereras tisdag -fredag till flygplatserna i Malmö, Göteborg, Örebro och Stockholm ca kl. 8.00 dagen efter. Antingen så hämtas sperman på flygplatsen eller så körs det ut till seminstationen eller annan upphämtningsplats med bil.

Registrering av föl

Vid intresse av att registrera föl i ASVH löses ”ett-sto-licens” av uppfödaren på språngrulla.se. vid betäckning med hingstarna från Tyskland. 
Vid intresse av att registrera föl i Zangersheide eller andra Europeiska förbund kontakta mig så undersöker jag möjligheterna och hjälper till vid ev kontakt med förbunden.

Förmedlingsavgift
Betalas i samband med bokning och ska betalas oavsett om stoet blir dräktigt eller ej.

Språngavgift
Betalas i samband med bokningen eller vid fakturering. Avgiften skall betalas oavsett om stoet blir dräktigt eller ej. Avgiften återbetalas inte om seminering påbörjats.

Dräktighetsavgift Lodbergens hingstar
Betalas vid konstaterad dräktighet 1 oktober. Utebliven dräktighet måste styrkas med intyg från stationens veterinär enligt ovan tidsangivelse, i annat fall debiteras full dräktighetsavgift. Se gällande villkor för specifik hingst.

Fraktavgift
Kostnaden varierar för TAI-hingst (tisd-fred) mellan ca 1000:- 1500:- beroende på leveransort och bränsletillägg (DHL, TNT) Avgiften inkluderar vet.papper för EU-tillstånd samt låda.


Fraktvillkor
Vid påbörjad leverans av semin övergår ansvaret helt och fullt på kunden.

Underlag för registrering av föl
Utfärdas till uppfödaren när samtliga avgifter i samband med betäckningen är betalda.

Betalningsvillkor
Avgifter gällande TAI-hingstar såsom språngavgift samt 1:a fraktavg faktureras från Tyskland i samband med första semineringen. 70-dygnsavgiften faktureras från Tyskland vid 70 dygns dräktighet. Dräktighetsavgift på Lodbergens och Ahlmanns hingstar faktureras 1 oktober.


Uppfödare som väljer att köpa sperma eller seminera med sperma från de hingstar som förmedlas av Elin Lundgren Sporthorses godkänner och accepterar ovanstående villkor i sin helhet.