CHEYENNE e Cashman

cheyenne1

e Cashman – Wilhelm Tell II – Akzent II
Brun
172 cm i mkh
Uppfödare: Carsten Nancken, Loxstedt Tyskland
Ägare: Elin Lundgren
Död 2009

Cheyenne e Cashman

Cheyenne e Cashman

1995 började jag jobba hos Jens Meyer i Tyskland som hästskötare/beridare. På stationen fanns då den 6-åriga hopphingsten Cashman e Contender – Argentan, som såklart blev min stora favorit. Han hoppade det året unghäst-VM och Bundeschampionatet med stora framgångar. Cashman är en hingst med stor personlighet, mycket energi och spänst och det nedärver han till sina avkommor.

Cashman e Contender - Argentan

Cashman e Contender – Argentan

Sommaren 2004 jobbade jag återigen hos Jens i Tyskland som beridare, och fick då möjligheten att köpa en avkomma till Cashman, och det blev då 4-åriga Cheyenne som var hos Jens på inridning. Cheyenne var stor och valpig, och passade inte riktigt in i det tyska systemet med mycket ridning i ridhus. Väl hemma i Sverige blommade hon ut och hon hoppade 130 med bra resultat som 6-åring innan hon betäcktes med Monte Bellini och fick Menominee LSH, se egen sida.

Cheyenne 4 år i Tyskland

Cheyenne 4 år i Tyskland

Cheyenne 120-hoppning Eksjö

Cheyenne 6 år Eksjö

Cheyenne 6 år Jönköping

Cheyenne 6 år Jönköping

Cheyenne kommer från den kända uppfödaren Carsten Nancken i Loxstedt, Tyskland. Hon kommer från en stostam som i flera generationer lämnat godkända hingstar och svårklasshästar i både dressyr och hoppning.