DAMSEY e Dressage Royal

damsey3
e Dressage Royal – Ritual – Grande – Ladykiller xx
Mörkbrun
Född: 2002
Mkh: 171 cm
Uppfödare: Hengsthaltung Kothe, Gestüt Alsenhof, Wacken
Ägare: Leatherdale Farms, Louise und Doug Leatherdale, USA
Godkänd: 2005 i Verden, Hannover, Danmark och Sverige.
Station 2023: Hengststation Jens Meyer, Tyskland
Fri från wffs

Pris: 500 € i språngavgift + 1000 € vid 70 dygn exkl moms, frakt tillkommer.
Godkänd för ett-stolicens.

Agria foster och fölförsäkring ingår.

Damsey11

Damsey var 2017 världens högst rankade dressyrhingst sett till tävlingshästar och han gick i januari upp på plats 9 på världsrankingen tillsammans med sin ryttare Helen Langenhanenberg. Helen har ridit honom i två år och de har gjort en spikrak karriär med plats i tyska landslaget och gör nu en satsning mot VM i Tryon. Han har egna avkommor som tävlar GP dressyr och nedärver mycket hög ridbarhet och talang för högre klasser.

Damsey

Damsey på EM i Göteborg 2017 där han tog medalj med tyska laget.

Damsey har hela sitt liv varit en dressyrhingsten ryttare och uppfödare i Tyskland pratat om. Han gjorde 2012 ett fantastiskt första år i GP-dressyr med segrar och placeringar med unga Steffen Frahm i sadeln, och han fick hela 163 i sitt första gångartsindex. Hans elasticitet och ridbarhet uppmärksammas alltid av både domare och publik. Damseys stamtavla innehåller de hingstar som lagt grunden för dagens gångartsavel; Donnerhall, Rubinstein, Ritual/Ramiro och Grande. Han kommer dessutom från ett mycket starkt möderne som lämnat flertalet statspremieston och har en hög procent fullblod i stamtavlan.

Trab Damsey Stockholm

Damsey godkändes av hannoveranerförbundet 2005 och i december 2005 köptes han av Doug och Louise Leatherdale, USA. Han ställdes på station hos Jens Meyer där han skulle bli stallkamrat med deras övriga hingstar såsom His Highness och Herzensdieb.

I februari 2006 godkändes Damsey även i Danmark där han blev segerhingt med 9,0 på typ, huvud, hals och bål, skritt, galopp och helhetsintryck. År 2006 tävlades han i unghästklasser i Tyskland och fick aldrig lägre än 9,5 på sin skritt. Han valdes även till unghäst-VM.

Diana C e Damsey - Brentano II

Diana C e Damsey – Brentano II, segersto i Verden 2010, exp USA där hon tävlar GP dressyr.

Efter otroligt framgångsrika unghästår med deltagande i Bundeschampionatet och unghäst-VM vann Damsey svår dressyr och Prix St George under 2010 har sedan dess fortsatt sin utveckling mot GP. 2012 vann han sina första starter i Grand Prix och han är en av Tysklands mest omtalade yngre dressyrhingstar. Han är dessutom en fantastisk förärvare och har lämnat godkända hingstar samt högt bedömda unghästar. 2010 var han far till stoet som vann 3-årschampionatet i Hannover och hon bedömdes bla med 10 på sin trav. Hon köptes då av Leatherdales och finns i dag i USA hos en amerikansk landslagsryttare.

Damseys far, Dressage Royal (Donnerhall – Rubinstein) gjorde även han ett 30-dagarstest med fantastiskt resultat. Han vann flertalet unghästtävlingar och 2003 var han högt placerad i Bundeschampionatet. Han har lämnat en mängd framgångsrika föl som sålts på auktioner, Damsey tillhör hans första årskull.

Damseys mor, Ria Grande har också lämnat systern Daianira vd Helle ( e Dream of Glory) som var placerad vid unghäst-VM både som 5 och 6-åring. 2005 var hon dessutom trea i Belgiska unghästchanpionatet med över 80%. Idag går hon Grand Prix dressyr med många segrar och placeringar.

Morfadern Ritual är känd över hela världen för att han lämnat framgångsrika avkommor i alla discipliner samt 14 godkända söner. Damseys mormor, statspremiestoet Grandizza lämnade en mängd framgångsrika avkommor, så som Rosewood (e Ritual) , statspremiestona Rituals Praline (e Ritual) och Dea (e De Niro). Grandizzas halvsyster Tiffany (e Tannenberg) har segrar och placeringar tom Msv dressyr.

Resultat:

Vid sitt 30-dagarstest fick Damsey poängen:
Temperament: 9,0
Skritt: 9,0
Trav: 8,75
Galopp: 8,5
Ridbarhet: 9,25
Hoppning: 7,25

Avkommor:

Damsey-His Highness Uppf. Jens Meyer

Damsey-His Highness
Uppf. Jens Meyer

Damsey - Rubinrot Uppf: Katarina Andersson

Damsey – Rubinrot Uppf: Katarina Andersson

Damsey - Friendenstraum, Uppf Tyskland

Damsey – Friendenstraum, Uppf Tyskland

Damsey - Dionyses Uppf: Rebecka Jarmeus

Damsey – Dionysos Uppf: Rebecka Jarmeus

Damsey - Florestand Uppf: Andrea Radloff

Damsey – Florestan Uppf: Andrea Radloff

Damsey - His Highness Uppf. Marit Boe

Damsey – His Highness Uppf. Marit Boe

Damsey - Salieri Uppf. Ulla Wärnbring

Damsey – Salieri Uppf. Ulla Wärnbring

Damsey - San Remo Uppf Tyskland

Damsey – San Remo Uppf Tyskland