HESSELHÖJ DONKEY BOSS e Donkey Boy

e Hesselhöj Donkey Boy – Blue Hors Zack – Ragazzo
Fux
Född 2018
Mkh: 171 cm
Uppfödare: Stuteri Hesselhöj
Station 2024: Hesselhöj, Danmark
Fri från wffs
Pris: 1680 € exkl. moms, måste bokas och betalas innan beställning.
Frakt med DHL el med Intersped Skåne.
Godkänd för ett-stolicens.

Hesselhöj Donkey Boss godkändes som 4-åring och blev segerhingst i dressyr i Danmark. Han är helbror till Hesselhöj Down Town som tog silver i unghäst-VM i dressyr och vunnit danska championatet två gånger.


Hesselhöj Donkey Boss fick mycket jämna och höga poäng på sitt bruksprov:

Skritt: 9,5
Trav: 9,5
Galopp: 9,0
Ridbarhet: 9,5
Testryttare: 9
Temperament: 10

Domarna beskrev honom som: En uttrycksfull, elegant och modern hingst med rörelse och mekanik i alla tre gångarterna som ligger långt över medel.

Hesselhöj Donkey Boss är helbror till Hesselhöj Downtown som vann UVM i 5 år i World 2021, precis som han vann mästerskapsfinalen i både 4 och 5 år. Fadern är Hesselhöj Donkey Boy som, som den enda hästen någonsin, vunnit mästerskapsfinalerna i Danmark både som 4, 5, 6 och 7 år. Hesselhöj Donkey Boy utsågs till segerhingst som 3-åring och vann därefter sitt bruksprov.

Dessutom tog han brons på UVM som 5-åring och silver på UVM som 7-åring, därefter var han en av de yngsta hingstarna som någonsin utsetts till elithingst, vid en ålder av bara 8 år.

Mamman till Hesselhöj Donkey Boss är Boogie Woogie, hon är själv ett silvermedaljsto och gjorde ett fantastiskt ridprov med 851,00 poäng med bland annat 9,5 på traven! Därefter deltog hon i unghästchampionatet i Herning där hon placerades som nr 9 och har därför visat många gånger att hon är ett av årets bästa ston. Boogie Woogie har sedan dess utbildats för S-dressyr under Anders Hoeck och de har många segrar och placeringar med upp till 75%.

Farfar Blue Hors Zack behöver ingen närmare presentation, han har varit en ordinarie del av det danska landslaget i många år och vann DM 2019. Han har många avkommor på internationell toppnivå och har verkligen visat kraften i sin inverkan genom sina många utvalda söner, UVM-medaljvinnare och högt betygsatta ston.

Mormors pappa Ragazzo ligger bakom många framgångsrika hästar inom både avel och sport, Ragazzo själv är helbror till Donnerschlag som gick Grand Prix dressyr. Längre bak hittar du Schwadroneur som själv gick internationella Grand Prix.

Vi förväntar oss otroligt mycket av Hesselhöj Donkey Boss och han är själv ett tydligt bevis på att prestationsavel inte är en slump. Med så många godkända hingstar, championatvinnare, medaljston och Grand Prix-hästar i sin härstamning är det inte överraskande att hans första fölkull imponerade och blev mycket högt bedömda, se filmen.

Föl e Hesselhöj Donkey Boss