NYHETER

16 april 2024

Vilken succé det blev på Flyinge! Anders och Cecilie kom från Danmark med 4-åriga dressyrhingsten Soebakkehus First Mover och han var fantastisk. Han fick en egen fanclub i stallet efter visningen och många ansåg att han var visningens bästa hingst!

Vinnare i tävlingan av presentkort blev Ulrika Jacobs, Marie TM och Anette Bennow!

Säsongen är igång och Cascadello I och Hesselhoej Donkey Boss var årets första hingstar. En glädjande nyhet i år är ett samarbete med Agria där det kommer att ingå en gratis fosterförsäkring i språngavgiften på alla mina hingstar, se bilden ovan.

Det har också fötts flera fina föl, varav ett stoföl e Canterbury hos Månsegården som såklart känns extra mycket i hjärtat. Vi ser fram emot att följa dem alla!


12 april 2024
Imorgon lördag är det dags för årets första hingstvisning, denna gång på Flyinge. Hesselhoej kommer från Danmark med 4-åriga stjärnan Soebakkehus First Mover och de har med sig tre presentkort på 400 Euro som kommer att tävlas ut. Skicka ett mail till hingstvisning@lundgren-sporthorses.com innan söndag 18.00 och berätta vilket sto du vill betäcka med vilken hingst från Hesselhoej så har du chans att vinna! Visningen imorgon sänds på EquisportTV om du inte är på plats i Skåne!

Mars 2024

En vinter har passerat och en ny betäckningssäsong närmar sig, åren går fortare och fortare! Det är några nya hingstar på gång, och många gamla godingar kvar. Cascadello I har föga förvånande gått in i topp på flera index baserat på sina avkommors prestationer, bland annat på svenska blup där han ligger i topp bland hingstar i sin ålder. Många avkommor tävlar internationell svår klass, och de i Sverige som har hans avkommor kommer tillbaka och betäcker om år efter år! Min avkomma Chinook LSH ue Cashman gjorde ett fint 3-årstest med bla 8-9 på hoppningen. Vi återkommer snarast med uppdateringar på hemsidan. Boka dock redan in hingstvisningar 13 april på Flyinge och 20 april på Strömsholm!

September 2023

Vilken makalös betäckningssäsong vi fick! Närmre 70 ston seminerades med mina importhingstar och jag tror att vi nu i slutet av september bara har 5 som inte är dräktiga. Alla hingstar har varit på topp vad gäller fertilitet, nya hingstarna Hesselhoej Double Up, Highfive Fuglsang, Bon Courage mfl gjorde i princip allt dräktigt på första brunst!

Nu ser vi fram emot fina föl i vår! Stort tack till alla stoägare för fortroendet och tack alla samarbetspartners och seminstationer för gott samarbete!

Highfive Fuglsang, foto Pernilla Hägg

April 2023
Lördagen 22 april fick vi fint besök i Östergötland av danska Hesselhoej som kom till mig tidigt på morgonen med hingstarna Highfive Fuglsang och Hesselhoej Double Up. De fick vila lite i stallet på Östergården innan fotograf Pernilla Hägg kom på besök och tog fina bilder. Sedan bar det av till hingstvisning på Smedstad i Linköping, där båda hingstarna imponerade med sina gångarter, ridbarhet och typ. Dessutom två supertrevliga och enkla hingstar att ha med! Duktiga ryttare och ägare Anders visade dem på bästa sätt!
Vi lottade ut tre presentkort på Hessellhoej på 400 Euro/styck till tre lyckliga stoägare!
Nytt för i år är att bokningsavgiften är borttagen, så enbart bokning i god tid via mail så att jag har rätt information om ägare, sto och vald seminstation!
Nu tar vi full fart in i årets betäckningssäsong, första stoet är redan dräktigt med ett skick Cascadello I, så vi börjar bra!

Mars 2023
Vi närmar oss årets betäckningssäsong med än fler nyheter! Jag fyller på i årets hingstprogram med de fina dressyrhingstarna från danska Hesselhöj. Där finns bland andra UVM-hingsten Highfive Fuglsang, skyhögt bedömda Hesselhöj Donkey Boss, svarta trakehnervinnaren Hallifax Lyng och fläckiga Totilas-sonen Spotilas Boesgaard mfl. Nytt med de danska hingstarna är att det går att få skick med samma bilslinga som i Sverige, så vi har möjlighet att nå många stationer.

Boka också in lördagen 22 april då det är hingstvisning på Smedstad i Linköping, där kommer jag att medverka och kan berätta om hingstarna och verksamheten.

Highfive Fuglsang e Grand Galaxy Win – De Niro

Februari 2023
Jag kan med glädje berätta att jag kommer kunna erbjuda hingstarna från Klosterhof Medingen i mitt hingstprogram. Där finns fantastiska hingstar för alla discipliner och avelsmål, bla unga superstjärnan Escaneno e Escamillo och svårklasshingsten Karajan e Kannan som tävlas av Marco Kutscher, hemsidan uppdateras löpande.

Escaneno e Escamillo – Veneno, foto Kiki Beelitz

Januari 2023
En ny betäckningssäsong närmar sig med stormsteg och det är dags att uppdatera hemsidan med nyheter och ändringar, den beräknas vara klar under februari månad. Den största förändringen i år är att jag inte har några hingstar i Sverige efter många år med Canterbury på plats på Markebäck och hingstar på andra ställen. I gengäld så dyker det upp både nya och nygamla hingstar på importsidan, så vi kommer än en gång kunna erbjuda hingstar som passar allas behov. Hör av er om ni har frågor så kommer snart mer information!Januari 2022
Nu börjar man ser fram emot årets föl som ska födas men också årets betäckningssäsong. Förra årets nykomling Madness e Kannan – Emerald gjorde även i år ett makalöst sportprov i hoppning med höga poäng och vann för 5-åringarna, och nykomlingar på dressyrsidan än så länge är Carl Hedins Skyline to B och Blue Hors Zackarey! Hela hemsidan är under uppdatering men redan nu går det att läsa lite om hingstarna på deras sidor.

2 februari
När våren närmar sig börjar tankarna på årets hingstval komma och sidan här är under uppdatering. Det kommer att fyllas på med ännu fler topphingstar så håll ögonen öppna. För att hitta fler nyheter, sök upp Elin Lundgren Sporthorses på Facebook och Instagram!


20 april 2021
Vilket gäng hingstar det blir den här säsongen, bättre än någonsin!! Nykomling i Sverige är fantastiska For Romance I-sonen Faithful och nya i Tyskland är bla Madness och Baloucan, två fantasiska hopphingstar. På Markebäck är säsongen igång och Canterbury och Faithful åker upp de närmsta dagarna. Vi ser fram emot många fina föl födda och lyckade betäckningar!

Baloucan e Baloubet du Rouet – Cancara och Hannes Ahlmann

2021 18 mars

Nu närmar sig avelssäsongen med stormsteg och det dyker upp än den ena och än den andra spännande nyheten på hingstfronten. Sidan är under uppdatering så håll koll efter nykomlingarna!

1 januari
God fortsättning på det nya året. Canterbury och Fürst Sinclair S är klara för avel även i år och jag jobbar på att uppdatera hemsidan. Nu väntar vi spänt på årets föl!

2020 17 april – BOKNINGSRABATT

I brist på hingstvisningar så kommer vi denna helg visa mycket filmer och bilder på hingstarna Canterbury och Fürst Sinclair S på Facebook. Mer info finns där, annars kontakta mig på 0734-351595

3 februari

Plötsligt är det ett nytt avelsår och fölen ska födas och stona betäckas, unghästarna utbildas och ridhästarna tävlas. Sidan kommer under februari att uppdateras med info om nyheter och missa inte att vi varit med och tagit fram appen My Mare App för att hjälpa uppfödaren i vardagen, mer info finns om den under Nyheter här på sidan.

Ni är också alltid välkomna att höra av er om hjälp med hingstval, gärna via mail elin@lundgren-sporthorses.com

2019 3 september
Månaderna flyger iväg och för att få flest nyheter är det bäst att följa Facebooksidan för Elin Lundgren Sporthorses. Hingstarna har som vanligt fått makalöst vackra föl, där högst bedömda av alla är Charleston-sonen Charles K, uppf Marianne Kjellberg som fick hela 90,6% på fölvisning. Alla hingstar har haft riktigt bra dräktighet i år där For Romance nog varit den som varit mest outstanding med snudd på alla dräktiga.

Magnolia e Canterbury är kvalad till unghäst-VM i fälttävlan med Ludwig Svennerstål och det är så roligt att följa hingstarnas avkommor på tävlingsbanorna! 

24 april

Magnolia -12 e Canterbury – Dardel, uppf Helen Lundgren tog med sin ägare och ryttare Ludwig Svennerståhl årets andra raka seger i fälttävlan i England!

5 mars

Nästa vecka på onsdagen visar vi HARLEM D på hingstvisningen på Strömsholm kl 18!

3 februari

Boka in kvällen 28 mars då vi kommer att ha en avelskväll i Askersund med visning av Harlem D, Canterbury, avkommor till hingstarna, unghäst-clinic med Robert Willén och Linn Hörnvall samt frågestund inför betäckning och fölning med veterinär Lotten Bäckgren från Markebäck!  

1 februari
Betäckningssäsingen och fölningssäsongen närmar sig i rasande fart trots att snön faller nästan var dag. Jag har jätteroliga nyheter då Harlem D kommer att vara i avel hela säsongen och även i form av nya hingstar från Hof Sosath där jag kommer ta in semin från superhingstarna Comme Prévu, Diamant de Plaisir, Ogano och Fürst Fabrice. Jag kommer att uppdatera hemsidan under februari så att dessa hingstar får sina egna sidor.

2018 – 6 november

Breeders och Elmia har passerat i full fart och vintern närmar sig. Det har gjorts otroligt fina resultat av både hingstar och avkommor. På Breeders hade Canterbury tre fina 4-åringar kvalade till final och de gjorde alla mycket fina rundor med fina omdömen. På Elmias dressyr tog Harlem D och Sophia Skobe Rosén höga placeringar i alla sina klasser och två avkommor till Cascadello I hade kvalat in till hoppningen för 4-åringar där Castella QT var med i toppen med uppf/äg Sandra Ottosson från Qvillö Stuteri, Vetlanda.

Cascadellos avkommor imponerar stort på premieringarna och han har fått flera nya godkända söner samtidigt som han själv var mest framgångsrika häst i stora touren i Elmshorn där han var placerad i alla klasser inkl GP.

7 sept

Vilken säsong vi haft, fantastiska föl har fötts och många nya dräktigheter har bekräftats. Canterbury, Harlem D, Cascadello I, Charleston och For Romance I har lämnat föl som vunnit och/eller varit högst bedömda föl på många platser i landet. Årskullen född 2018 kommer att utföra stordåd, det är jag säker på! Canterbury hade två avkommor med på Champion of the Youngster som gjorde jättefina resultat och han har flera avkommor kvalade till Breeders. Sommaren övergår till en spännande höst!

På bilderna högst bedömda hoppföl i Gottlösa (Östergötland) C My Wander e Canterbury – Wanderburscg II uppf Thilo Marahrens och högst bedömda dressyrföl Verner H e Harlem D – Don Primero, uppf Cecilia Lunden.

CMyWander

Verner_Harlem

23 juni

Oj vad säsongen går fort, vi är redan halvvägs. Fölen som föds är helt fantastiska och många ston är seminerade och dräktiga nu. 100% leverans från DHL på ett 70-tal lådor är rekord.

Wffs blev sommarens viktigaste snackis och Canterbury, Harlem D och Karajan är redan testade som fria från genen som orsakar det, likaså mina ston Cahita Sister och C-U Niki. Skönt och jag tycker att alla bör testa sina ston!

Bilder på några av fölen födda 2018 e For Romance I, Harlem D och Canterbury!

FölFR
Harlem_lindakarlsson
Kenny_Qe

4 mars

Vilka hingstar jag har! Det är inte bara jag som tycker att jag har Tysklands bästa hingstar i programmet utan i helgen har de visat det på de tyska sporttesterna för godkända hingstar. Två av årets nykomlingar dominerade totalt och vann sina klasser, 4-åriga hopphingsten e Denver och 5-åriga dressyrhingsten e For Romance I. Toppresultat gjorde också Charleston (e Cascadello I), Karajan (e Kannan) och Finest Selection (e Follow Me).

Denver e Dinken

Denver e Dinken

2 mars

Boka in 21 mars då Harlem D visas på Strömsholms hingstvisning och boka in 15 april då både Canterbury och Harlem D visas i Askersund.

13 februari

Roliga nyheter när Lodbergen meddelar att For Romance I kommer att vara i avel hela säsongen!

7 februari

Ny hingst i programmet och på Markebäck – härliga dressyrhingsten HARLEM D e Vivaldi – Donnerhall. Det är otroligt kul att kunna erbjuda en ung dressyrhingst i världsklass här i Sverige. Läs mer om Harlem på hans egen sida under ”hingstar”!

Harlem4

29 januari

Jag är otroligt stolt över att kunna lägga till flera nya hingstar i programmet. Dirk Ahlmann har två nya hingstar i svårklasshingsten Nerrado och nygodkände Denver e Dinken. Jag kommer också att erbjuda deras fantastiska ponnyhingst Del Piero till svenska stoägare. Fler nya hingstar är på ingång så håll koll här på hemsidan och på Facebook!

Nerrado e Nekton - Acorado

Nerrado e Nekton – Acorado

8 januari

God fortsättning på det nya året!

Nu fullständigt bubblar det av frågor hos uppfödarna som letar partners till sina ston och jag får redan nu många mail och mess. Det är alltid lika kul och betäckningssäsongen känns plötsligt som att den är på gång trots att det en mörk och grå vinter.

Jag jobbar på för fullt för att kunna erbjuda nya hingstar till uppfödarna säsongen 2018 och jag har flera riktigt spännande på gång, håll tummarna att det går igenom och att de blir klara för ett-stolicens!

Lodbergen har en fantastisk nykomling i For Final som är For Romance I högst bedömda son. Han är redan beprövad i avel och har fått många fina avkommor samtidigt som han varit Tysklands högst bedömda dressyrhingst vid sitt hingstprov och han kom tvåa i Bundeschampionatet i dressyr för 4-åriga hingstar. Helt enkelt en mycket värdig ersättare till sin far som i år ska tävlas av Therese Nilshagen och bara finns tillgänglig på TAI tom sista april.

For Romance I

For Romance I

27 december

God fortsättning från alla oss i teamet kring hingstarna! Året lider mot sitt slut och det har varit ett fantastiskt år med mycket att fira. Canterburys avkommor presterar på topp med Cosma i EM och flera avkommor i Breedersfinalerna och han betäckte närmre 70 ston. De tyska hingstarna har även de presterat på topp vilket innebär att jag nästa år kan erbjuda flera av Tysklands och världens bästa hingstar.

Här på Östergården har vi ett fantastiskt hingstföl i Cherokee LSH e Cascadello – Canterbury och Cahita Sister LSH är dräktig med Canterbury, det blir en spännande kombination. C-U Niki TT som är 4 år har flyttat till Linn Hörnvall där hon imponerar på oss alla, inte bara med sin fantastiska löshoppning utan också med sitt fantastiska temperament och ridbarhet, efter bara två veckor under ryttare hoppade hon lätt ett litet hinder i balans med god bjudning. Hennes äldre bror Mohawk LSH fortsätter också att imponera i Holland hos BWG Stables. Framtiden är ljus!! Ett stort tack till alla inblandade som gör allt detta möjligt. Nu laddar vi om för 2018!

julkort17

17 september

Hösten är här, det här måste ha varit den kortaste sommaren någonsin, vad fort det går. Många fina föl är födda och ännu fler ston är dräktiga inför nästa år. Canterbury har slagit rekord i antal betäckte ston och så gott som alla är dräktiga, i dagsläget 60 av 66!

Fölen har som vanligt visat fina resultat på de regionala visningarna och flera har kvalat till riksfölchampionaten som går nu.

Canterburydottern Cosma och Österrikes Katrin Khoddam Hazrati gjorde ett fantastiskt fälttävlans-EM där Cosma som yngsta häst var en av få som gick felfritt i både terräng och banhoppning.

Dante Weltino OLD med Therese Nilshagen i sadeln ingick i svenska laget som tog brons vid dressyr-EM och tyvärr så finns det inget mer fryst på Dante men skicka ett mail vid intresselistan så finns ni med så jag kan höra av mig när det är på gång.

Både For Romance I och Cascadello I har efter långa betäckningssäsonger gått direkt ut på tävlingsbanorna med fina placeringar i svår klass dressyr och hoppning.

Unga stjärnhingsten Finest Selection vann tyska Bundeschampionatet i dressyr för 3-åriga hingstar, en mycket stor bedrift.

Här hemma i Sverige börjar Canterburys avkommor att synas på tävlingsbanorna och tre avkommor har kvalat till Breeders Trophy på Flyinge, bland annat 5-åringa Main Choice Asp (ue Quite Easy, uppf Caroline Hayenhjelm) som med sin nya ägare Anna Bredberg är ett lovande ekipage i fälttävlan, se bilden nedan!

Choice

4 juli

Oj vad sommaren går fort. Vi har passerat halvtid i betäckningssäsongen och hingstarna har som vanligt mycket hög dräktighet trots en trög start med kall vår. For Romance, Rubin Royal, Cascadello och Charleston på import har mkt bra dräktighet och Canterbury här i Sverige är galet fertil som vanligt med över 90% dräktigt.

För slutet av säsongen gäller:

For Romance I & Rubin Royal (och övriga Lodbergenhingstar) – betäckningar som påbörjats 1 juli och senare har språngavgiften tillgodo 2018 om stoet inte blir dräktigt och sista dag för skick är torsdagen 17 augusti.

Canterbury – betäckningar som påbörjats efter 1 juli har språngavgiften tillgodo 2018 om stoet inte är dräktigt och sista dag för skick är onsdag 16 augusti.

Cascadello, Charleston och Cannavaru – 50% på betäckningsavgiften 2018 om stoet inte är dräktigt i år och sista datum för skick är 15 augusti.

For Romance I

For Romance I

11 maj

Cascadello I betäcker så mycket nu att vi inte alltid kan få semin, ha en plan B och hör av dig om du har frågor. Vi rekommenderar er att titta på sonen Charleston, Karajan eller Cannavaru som alternativ!

24 april

De yngsta hingstarna gör nu sina 14-dagarstest och är sedan förhoppningsvis klara för SWB. Charleston och Karajan e Kannan är redan klar och finns i avel via Ahlmanns, Sensation och Finest Selection är ur av el 3-17 maj och sedan vet vi mer om dem. Det är dock viktigt att komma ihåg att det är unga hingstar som kommer att betäcka mycket, så hör av er i god tid och ha en bra plan B-hingst!

23 april

Kvällen 17 april så fick vi ett nytillskott på Östergården. 4-åriga C-U Niki e Canterbury – Orlando fick ett fantastiskt litet hingstföl e Cascadello I. Allt har gått bra och han är inte till salu!

charlie

21 februari

Månaderna ramlar iväg och det är redan ett nytt avelsår. Min 4-åriga C-U Niki TT e Canterbury har bara två knappa månader till fölning med Cascadello I och jag ser otroligt mycket fram emot den fölungen, måtte allt gå väl. Det är många nya hingstar i programmet i år och tre av dem är några av årets tyska succéhingstar från höstens premieringar, det är med stor glädje jag har Sensation, Finest Selection och Karajan i programmet!

Jag är lika glad för Cascadello I och For Romance I som med sina första tyska avelsindex gick in i topp och visade att de är precis så bra som vi sett på dem och deras avkommor. Canterbury är hemma hos mig och jag njuter varje dag av denna fantastiska hingst och alla framgångar hans avkommor gör, när betäckningssäsongen börjar flyttar han till Markebäck som vanligt och vi ser fram emot en ny säsong av dräktiga ston och fina föl!

Finest Selection e Follow Me

Finest Selection e Follow Me

2016 –  22 september

Vilken betäckningssäsong, vilka hingstar och vilka avkommor! Man tror varje år att nu kan det inte bli bättre men det kan det. Canterbury har betäckt närmre 50 ston med 90% dräktighet och importhingstarna med For Romance i topp har betäckt nära 40 ston med 85% dräktighet. Fölen som fötts i år har varit enastående med högst bedömda föl på många platser med fäder som Dante Weltino, Canterbury och Cascadello. Hingstarnas äldre avkommor tävlar på högsta nivå med superresultat och deras egna sidor kommer att uppdateras nu under hösten! Tack alla kunder och samarbetspartners för en fantastisk säsong!

På Östergården så fölade min Cahita Sister LSH ett otroligt fint hingstföl 12 juli och han har allt vi kan önska, lilla Costanoan LSH e Cascadello II – Cashman får även han snart en egen sida!

totte

13 april

Carlsson_visning

Canarsee LSH e Canterbury – Monte Bellini

Connie_visning

C-U Niki TT e Canterbury – Orlando

Nu är det vår på riktigt, fölningssäsongen har redan börjat och betäckningarna börjar nästa vecka! Torsdagen 7 april hade vi en mycket välbesökt avelskväll hos Robert Willén i Askersund i samarbete med Markebäck, en mycket lyckad kväll där vi visade Canterbury och fyra av hans avkommor. Tack till alla som kom och extra tack till alla som hjälpte till!

Canterbury 1226 och Linn Hörnvall

Canterbury 1226 och Linn Hörnvall

31 mars

Min underbara 4-åring Cantoz e Canterbury – Robin Z är under igångsättning efter en lång vintervila som verkligen gjort honom gott. Det är en otroligt härlig och rörlig häst!

Cantoz

2 mars

Välkomna till en trevlig avelskväll i Willéns ridhus i Askersund!

Inbjudan

Kvällen arrangeras av Markebäcks Gård i samarbete med Stall Robert Willén och Linn Hörnvall.

Under kvällen kommer ni att få se föl och unghästar visade vid hand, löshoppade och ridna. Robert Willén och Linn Hörnvall ger tips om vad man ska tänka på under hästens första år vad gäller hantering och utbildning inför 3-årstest och matchning mot championat i ffa hoppning.

Hingstarna Canterbury 1226 och Fango In Blue AA 1277 kommer att visas tillsammans med avkommor i olika åldrar.

Senare under kvällen bjuder seminveterinär Lotten Bäckgren och seminassistent Linnéa Einarsson från Markebäck på en föreläsning om vad man ska tänka på inför fölnings- och betäckningssäsong. Det ges även plats för egna frågor och funderingar på slutet.

Vi finns på plats och informerar om importhingstarna från Hingststation Jens Meyer, DLZ Lodbergen och Stall Ahlmann.

Vi bjuder på dryck och tilltugg så anmäl gärna till lotten@markeback.se

Välkomna önskar Markebäcks Gård och Stall Robert Willén!

1 mars
Ny fantastisk hopphingst i programmet, 5-åriga Cannavaru var Tysklands högst bedömda hopphingst 2014!

cannavaru

30 januari

På ca 30 tävlande avkommor från Canterburys första årskullar har han 6 avkommor som har segrar el placeringar i svår hoppning, 5 avkommor som tävlar internationell *-***-stjärnig fälttävlan samt flera som tävlar msv dressyr och körning.

7-åriga stoet Cosma ue Ferman som tävlar internationellt med Kathrin Khoddam Hazrati är mycket framgångsrik och tävlade bla unghäst-VM i Lyon 2015.

19 januari

En härlig nyhet för i år är Rubin Royal e Rohdiamant som själv har egna meriter i internationell GP dressyr och dessutom är 8:e placerad på värlsdrankingslistan över de bästa dressyrhingstarna med 11 avkommor som tävlar internationellt. Sidan är också uppdaterad med sidor för svårklasshingsten Couleur Rubin och en av de yngsta sönerna till Gribaldi, Herakles.

Rubin Royal 8:a på WBFSH ranking

Rubin Royal 8:a på WBFSH ranking

10 januari

God fortsättning på det nya året! Hemsidan kommer löpande att uppdateras med nyheter om hingstarna och vi har ett flertal nykomlingar att presentera, håll koll på facebooksidan Lundgren Sporthorses och kolla in här regelbundet så ni inte missar något! På bilden fantastiska Damon e Damon Hill som ägs av Holsteiner Verband men som finns tillgänglig via TAI med mkt bra kvalitet via Jens Meyer.

Damon e Damon Hill - Loutano

Damon e Damon Hill – Loutano

2015 – 22 december

Tillsammans med mina partners DLZ Lodbergen, Hengststation Jens Meyer och Stall Ahlmann önskar jag er en God Jul!

Tillsammans med mina partners DLZ Lodbergen, Hengststation Jens Meyer och Stall Ahlmann önskar jag er en God Jul!

17 november

Mina importhingstar visar verkligen att de är bland Europas bästa vilket är väldigt kul för er som har dräktigt med dem. For Romance och Cascadello I har visat upp sina första årskullar i Tyskland på hingstpremieringarna och båda har fått flera godkända söner. I Holstein godkändes TRE Cascadello-söner varav en var segerhingsten som såldes för 300 000 Euro. I Hannover godkändes två For Romance, en Damsey och en Cascadello och i helgen som kommer nu visas både en Damsey och en For Romance för nämnden i Oldenburg!

29 september

I helgen gjorde Canterbury tävlingsdebut efter årets betäckningssäsong med Linn Hörnvall i sadeln. Linn har flyttat in med sin verksamhet hos Robert som haft Canterbury de senaste åren och de kommer nu tillsammans ansvara för Canterburys tävling och träning.

Det var en mycket glad och laddad hingst som hoppade tre fina felfria rundor i 120-130 vid Karlstad Horse Show, och det ska bli väldigt roligt att följa dem i framtiden!

23 september

I USA gör 8-åriga Canterburysonen Catchascatchcan (ue Brandenburger Ryttare Sara Murphy) succé inom fälttävlanssporten där han med fina resultat i trestjärnig klass beskrivs som en av USA’s mest lovande unga hästar.


23 september

Canterbury förnekar sig inte i sin förärvning, varje år sedan han kom till Sverige har han haft högst bedömda föl på flera platser samt avkommor som deltagit och vunnit fölchampionaten. I år var vackra Terrific Aqua ue Business AA (uppf Camilla och Therese Björklund) till final vid championatet i Mantorp och vid Norrbottens fölchampionat var segraren ett stoföl e Canterbury – Cajus (uppf Elin Svensson). Stort grattis till alla uppfödare och tack för att ni visar era avkommor!

Segrande föl i Norrbotten 2015 e Canterbury - Cajus

Segrande föl i Norrbotten 2015 e Canterbury – Cajus

22 september

En vad som måste klassas som en mycket lyckad betäckningssäsong är avslutad. Hingstarna har tillsammans betäckt närmre 90 ston med över 90% dräktighet (även importhingstarna) så vi ser fram emot många fina föl nästa år. För min egen del gick det dock något sämre då My Princess inte blev dräktigt alls och Cahita Sister först på fjärde brunst med Cascadello II. Vi håller dock tummarna att allt går vägen så vi får föl i juli nästa år!

Cascadello II

Cascadello II

1 juli

Spännande tider nu då jag efter två års uppehåll betäcker två egna ston. Det är egenuppfödda Cahita Sister LSH (Cashman – For Feeling) som betäcks med Cascadello I och sen har jag fått låna fantastiska My Princess (His Highnes – Nactus) som betäcks med Dante Weltino!

Betäckningssäsongen har annars gått in i andra halvlek och det rullar på bra, hingstarna har bra dräktighet med Canterbury, Cascadello och Dante Weltino som sticker ut som extra säkra kort. Till ston som börjar betäcka med Canterbury efter 1 juli erbjuder vi gratis språngavgift 2016 vid utebliven dräktighet i år. Canterbury har alla år haft över 90% dräktighet och är perfekt till svåra ston eller ston som man börjar sent med!

My Princess e His Highness,  vinnare av Kungakannan och 3-årschampionatet i dressyr.

My Princess e His Highness, vinnare av Kungakannan och 3-årschampionatet i dressyr.

8 juni

Vilka framgångar för hingstarna i programmet!! Damsey e Dressage Royal och Steffen Frahm går in i tyska landslaget i dressyr och rider i nationslaget i Rotterdam, och både Follow Me e Fürstenball och For Romance e Fürst Romancier har vunnit kval till Bundeschampionatet med mycket fina poäng!

For Romance - en riktig stämpelhingst!

For Romance – en riktig stämpelhingst!

1 juni

Cascadello I vann kvalet till Bundeschampionatet i Lick med fina 8,5 p. Cascadello I finns tillgänglig på TAI måndag och onsdag nu när han tävlar!

28 maj

Hör av er i god tid innan betäckning med hingstarna från Lodbergen. Dante Weltino, For Romance och Follow Me betäcker alla mycket just nu!

Hingstföl e For Romance - De Niro

Hingstföl e For Romance – De Niro

27 maj

Vilken vår – vilka hingstar!

Canterburys första årskull 3-åringar är mitt uppe i 3-årstesten och de kunde inte ha börjat bättre. I Östergötland hoppade Carolina Kastegårds Cannoli e Canterbury – Robin Z 9-9 och fick helgens näst högsta hoppbetyg av 57 hästar.  I Norra Kalmar blev hingsten Winston e Canterbury – Manhattan (uppf Hanna Larsson) bästa hopphäst med diplom och poängen 9 8 7 7,5 9 9 och 9 9 på ridprov. Stort grattis till uppfödare och ägare Hanna Larsson som får en gratis 90-dygnsavgit på Canterbury som tack för en väl visad avkomma!

Winston e Canterbury - Manhattan

Winston e Canterbury – Manhattan

Jens Meyers hingst Damsey e Dressage Royal är tillbaka på tävlingsbanorna och gjorde en riktig comeback. I tyska Redefin vann han både GP och GP Special på över 70 % med bla 9,5 på piaffen.

Damsey och Steffen Frahm

Damsey och Steffen Frahm

Svarta pärlan Dante Weltino e Danone I – Welt Hit II från tyska Dressurleistungszentrum Lodbergen har vunnit sina båda starter i svår dressyr och fått sina första svenska avkommor som ser fantastiska ut, samma gäller For Romance.

Dante Weltino och Therese Nilshagen

Dante Weltino och Therese Nilshagen

Herzensdiebs avkommor presterar på topp med Hjärteress (ue Don Schufro uppf. Brita Stenpil) och Hanna Åslund som kvalat till Falsterbi och Ulrika jacobs Herzeous (ue Danone I) har vunnit årets alla starter i Msv med Nicole Jacobs i sadeln!

Herzeous och Nicole Jacobs

Herzeous och Nicole Jacobs

30 april

Nu är våren här. Tre fina Canterburyföl har fötts hos lyckliga uppfödare och 5 ston är redan seminerade med honom. Det är stor efterfrågan på hingstarna från Lodbergen så boka dem i god tid och beställ helst innan 07.30. Nytt är också att Cascadello I finns tillgängligt på färskt från 1 maj men samlas tre dagar/vecka. Även där gäller tidig bokning!

Cascadello I

Cascadello I

10 april

Nu är det full fart framåt, fölsäsongen och betäckningssäsongen närmar sig och vi hade ett mycket lyckat öppet hus på Markebäck på Skärtorsdagen. Vi hade gäster från Helsingborg i söder till Örnsköldsvik i norr, tack alla som kom och besökte oss. Under kvällen visades Canterbury med sönerna Cantoz och JD, Herzensdieb-dottern Herzeous samt Spender S-avkommorna Quantos och Wilmina. Många betäckningar bokades under kvällen så det var verkligen lyckat!

Canterbury gjorde sitt 5:e Öppet hus på Markebäck!

Canterbury gjorde sitt 5:e Öppet hus på Markebäck!

26 mars

Markebäcks Gård erbjuder 25 % rabatt på stationsavgiften vid betäckning med någon av mina importhingstar, ett fint erbjudande vi tackar för. Markebäck är en av landets bästa seminstationer med en dräktighet på över 90% de senaste 5 åren.

Markebäcks Gård – importhingstar

23 mars

Tillsammans med Team S och Hengststation Jens Meyer erbjuder vi en mycket bra bokningsrabatt på hingstarna Canterbury, Cover Boy S, Spender S och Herzensdieb om ni bokar betäckning på Markebäcks Öppet hus på Skärtorsdagen. På de svenskstationerade hingstarna ger vi 1000 kr rabatt på 90-dygnsavgiften och på Herzensdieb 100 € rabatt på 70-dygnsavgiften.

Rabatterna går inte att kombinera med andra erbjudanden och det är inte bindande!

Herzensdieb - elithingst

Herzensdieb – elithingst

15 mars

Vi hälsar er alla välkomna till Markebäcks Öppet Hus 2 april kl. 18. Canterbury kommer att visas både riden och vid hand, ni får se några av hans äldsta avkommor ridna samt avkommor till  Spender S och Herzensdieb!

kenny

27 februari

Det är med stor glädje jag kan komplettera årets hingstprogram med stjärnhingstarna från tyska Dressleistungszentrum Lodbergen! Hingstsidorna och prislistorna uppdateras snarast, tills dess kan ni njuta av Lodbergens fina hemsida med filmer och info om hingstarna och den här fina filmen från gården!

16 februari

Ett härligt nytt avelsår står för dörren och vi väntar spänt på årets första föl. Hemsidan här är under uppdatering så följ oss på facebook för snabbast uppdateringar!

En av årets mest spännande händelser blir 3-årstesten där Canterburys första avkommor i Sverige kommer att visas. De verkar ha supertemperament och många är redan inridna och får toppbetyg på ridbarhet. På bilden min Cantoz (Canterbury – Robin Z) som är en pärla på alla sätt och vis!

Cantoz_3

2014 -24 september

Det har varit en lång vår och sommar utan uppdateringar här, jag hoppas ni följer oss på facebook där det uppdateras betydligt oftare.

Avelssäsongen 2014 har varit ännu en stor framgång för Canterbury. Med 42 ston betäckta och även i år närmre 90% dräktighet är vi självklart väldigt nöjda. Stort tack till teamet på Markebäck och Robert Willen som alltid gör sitt yttersta för stoägarna! Fölen som fötts har liksom tidigare år blivit väldigt fina av mycket bra typ och med stora rörliga gångarter. Högst bedömda föl i Kronoberg, Örebro och i Dalarna var efter Canterbury, och vid det stora fölchampionatet i Mantorp hette reservsegraren Cadbury Skir e Canterbury – Electro uppf Linnea Einarsson. Vid championatet i Dalarna hette segraren Jacks Felice e Canterbury – Warsteiner uppf Jenny Larsson.

caddy

Cadbury Skir e Canterbury – Electro

Jacks Felice

Jacks Felice e Canterbury – Warsteiner

Canterbury själv har äntligen kommit ut på tävlingsbanorna med kontinuitet med ryttare Robert Willén i sadeln. De har under våren och hösten gjort många felfria rundor i 130-klass med 3:e plats i DM i Örebro som bästa resultat och satsar nu vidare mot större klasser.

Kenny_litet

2014 – 19 februari

13 januari fick vi nytillskott på Östergården i form av en liten Olle på 53 cm och 3680 g, därav lite brist på uppdatering. Nu jobbar jag på att uppdatera alla hingstars sidor och få dem klara denna vecka. Ny hingst i programmet i år är FUNTIME e Ampere – Sandro Hit – De Niro, kolla in honom på www.jens-meyer.com så länge!

24 december

En riktigt god jul önskar vi på Östergården!

Julkort13

21 december

Vi har fått en ny häst till Östergården lagom till jul, läs med om Cantoz e Canterbury på hans egen sida under ”hästar”!

26 oktober

Copyright vann förra helgen danska championatet och såldes efter en ordentlig budgivning till Schou i Danmark, numera stall Absolute Horses. Det ska bli kul att följa honom i framtiden och troligtvis kan jag erbjuda fryst semin 2014 om han inte finns på färskt via Danmark.

Igår godkändes en 2årshingst i Verden e Damsey – Wordly och blev dessutom premiehingst, Hingsten är upfödd och ägd av Leatherdale Farms och uppvuxen hos Jens Meyer. Jag har följt hans mamma sen hon var föl och har dessutom ridit in henne! Stort grattis till alla inblandade! Det var en fin årgång hopphingstar i Verden i år medans gångartshingstarna kanske inte var riktigt lika outstanding. Det ska bli spännande att se vilken som blir dyrast på dagens auktion.

21 oktober

Vid helgens premieringar av trakehnerhingstar i Neumünster fick Herzensdieb den fina titeln ELIT-hingst och visades upp tillsammans med dottern Elfenzauber!

Herzensdieb

16 oktober

Jens Meyers hingstar har otroligt stora framgångar i år. Inför premieringarna i Verden är flera avkommor till hingstarna utvalda, och de fortsätter att göra superresultat på tävling. Nu senast är det Monte Bellini-hingsten Copyright som dominerar det danska 4-årschampionatet i hoppning med överlägsen seger i båda kvalen!

9 september

Dubbelseger för Canterbury vid Riksföl 2013 – helt fantastiskt!!

Chirality P e Canterbury  -Landlord

Riksfölsvinnare 2013 -Chirality P e Canterbury -Landlord, uppf Anna Johansson.

Segrande hoppföl vid riksfölsutställningen i Gävle heter CHIRALITY P e Canterbury – Landlord och är uppföd av Anna Johansson. Tvåan heter WINGMAN e Canterbury – Ludwigs Champion uppfödd av Camilla Ekman. Båda fölen har mycket fina omdömen av domarna både vid lokala fölchampionaten och riksföl. Det är helt otroligt reslutat med en dubbelseger och stort grattis till duktiga uppfödare och visare av fölen! Dessa två är dessutom landets högst bedömda Canterburyavkommor och Anna Johansson vinner därmed en gratis 90-dygnsavgift på Canterbury 2014 och Camilla Ekman får 50% rabatt på 90-dygnsavgiften på Canterbury 2014.

Wingman e Canterbury - Ludwigs Champion

Wingman e Canterbury – Ludwigs Champion, uppf Camilla Ekman

8 september

Vilken sommar vi har haft, och vilken höst. Här följer bara en kort sammanfattning av hingstarnas framgångar. Canterbury har som tidigare år betäckt många ston med helt fantastiskt dräktighet, i år inledde han med de 20 första seminerade stona dräktiga på första brunst! I Tyskland tävlar avkommorna framgångsrikt i alla discipliner och han har från sin första årskull DSP Clara ue Heraldik xx kvalad till Bundeschampionatet i fälttävlan.  Även Friendship har haft mycket bra dräktighet. Friendship har dessutom vid höstens kvalitétstävlingar visat att hans avkommor håller absolut högsta klass med flera diplomston i dressyr, bla Donna Fresie ue Don Primero uppf.Anna Björkman.

I Tyskland har Damsey fått den finaste utmärkelsen en hannoveranerhingst kan få, han heter numera Damsey FRH och han visade upp sig på stora hingstvisningen i Verden i samband med unghäst-VM och i Herning i samband med EM. Herzensdieb har även han ett diplomsto i Herzeous uppf Ulrika Jacobs och är kvalad till Flyinge. Herzensdieb hade två av sina äldsta avkommor kvalade till Bundeschampionatet. Hampton har tävlat mycket framgångsrikt och hade sonen Heavens Delight kvalad till Bundeschamp. Beltano och Copyrigt, 4-åringarna visar sig mkt bra på både tävlingsbanorna och har lämnat väldigt fina första fölårgångar.

18 juli

Det har varit en vansinnigt tung vecka. I fredags morse när jag skulle fodra hästarna på betet hittade jag Mini e Monte Bellini med kolik. Efter lite kämpande av distriksveterinären så åkte vi till Strömsholm med henne och lilla Carlsson 4 veckor. De gjorde vad de kunde där under helgen och i tisdags bestämde jag att jag ville ta hem dem så att hon skulle få somna hemma och Carlsson fick sällskap på den långa resan. Det fanns fortfarande pyttelite hopp och när vi skulle lasta så bajsade hon för första gången på fem dagar. Det hjälpte dock inte och i tisdags kväll fick hon somna i sin hage.

Mini & Carlsson

Mini & Carlsson

Minis mamma som jag träffade på i Tyskland när jag jobbade hos Jens (och tog med mig hem) var ”mitt livs kärlek” av alla hästar jag mött och hon finns inte heller längre med oss, så det har varit så jobbigt och gjort så ont. Men det är baksidan med att ha djuren och viktigast är att Mini inte har ont mer. Hon fick somna i sin mammas fingrimma och fintäcke och nu betar de nog tillsammans igen.

miniosnuffa_galopp2

Mini som föl 2009 med mamma Cheyenne

Lilla Carlsson har varit väldigt tapper och snäll, de älskade honom på Strömsholm. Inte som fölungen i boxen bredvid där det stor ”varning, arg och vild fölunge”. 🙂

Här hemma hos mig gick ju gamla Lady Kokett e Landadel som förra året adopterade liten fölunge. Först såg det trögt ut men nu bor de i samma box och äter tillsammans. Han äter fortfarande alldeles för lite och vill inte dricka mjölken men vi kämpar på.

Carlsson och extramamma Lady nu på morgonen.

Carlsson och extramamma Lady nu på morgonen.

Håll tummarna för lilla Carlsson!

27 juni

Canterbury har idag 55 tävlande avkommor (de äldsta 6 år) i Tyskland och de har totalt tjänat in 40 000 €. Majoriteten tävlar i hoppning men han har också framgångsrika avkommor i dressyr, fälttävlan och fyrspann. En av de avkommor som tävlingsdebuterat under 2013 är den vackra valacken Claus (ue Kai) som har segrar och placeringar i 125-hoppning.

claus44

17 juni

Äntligen äntligen har jag också fått en egen Canterbury-unge. Jag har haft otur med ston som resorberat, tappat tvillingar osv men igår natt föddes han, en liten kille som ska heta Canarsee men som sonen redan döpt om till ”Carlsson”. Mamma är mitt egenuppfödda sto Menominee e Monte Bellini!

Canterbury har precis som jag hoppats förädlat och förbättrar galoppen. Någon trav har jag inte sett än men det har mamman så det räcker för två så det oroar mig inte! Och hoppa lär den kunna göra utan tvekan!

Canarsee LSH e Canterbury - Monte Bellini

Canarsee LSH e Canterbury – Monte Bellini

11 juni

Kolla in den här tjejen, vilken skönhet! Hon heter Cava e Canterbury – Santander H och uppfödare är Johanna Nordin. Stort grattis till en riktig prinsessa!

Stoföl e Canterbury

Stoföl e Canterbury – Santander H (Sandro)

 8 juni 2013

Stoföl e Hampton – Damsey uttaget till tyska fölchampionatet, det är stort! Jens Meyer är själv uppfödaren och jag tror att mamman är e Damsey – Lauries Crusador xx. Hampton gör i år succé i Tyskland med segrar i svår dressyr!

Ny film finns på Jens nya superstjärna Copyright e Monte Bellini – Espri

7 juni 2013

Betäckningssäsongen rullar på och Canterbury gör ett suveränt jobb som vanligt, alla ston dräktiga på första brunsten och fölen som föds är minst lika fina som förra året. Här kommer ett axplock med bilder på fina föl.

9 maj 2013

Det händer mycket så här års! I Tyskland så har Hampton visat sin klass när han i Redefin förra helgen vann kvalet till Nurnberger Burgpokal, Tysklands största dressyrtävling för 7-9-åriga hästar. Vansinnigt stort! Vi har skickat första sperman från Tyskland och det är från Herzensdieb och Beltano, nu håller vi tummarna för dräktighet!

Dräktig är mitt sto B-Ulla Niki som igår konstaterades  dräktig med Canterbury, underbart med fertila hästar. Ulla är till salu, mer info på hennes sida.

Canterbury har fått flera fina föl, stort grattis till uppfödare Vretagymnasiet, Nina Andersson och Martina Torstensson,  här Martinas fina stoföl e Canterbury – Sheraton!

Stoföl 2013 e Canterbury - Sheraton

Stoföl 2013 e Canterbury – Sheraton

22 april 2013

Stoet B-Ulla Niki är seminerad med Canterbury. Ulla är till salu, för mer info klicka på ”Ston i avel”. Dagarna tickar också för stoet Menominee som nu har två månader kvar till fölning!


21 april 2013

Öppet hus på Markebäck var som alltid en mycket trevlig och lyckad tillställning och mycket folk hade hittat dit även denna torsdagkväll. Fem fina hingstar med avkommor visades, och den äldre Friendship kom in laddad till tänderna. Han visades vid hand tillsammans med sin 4-åriga dotter Donna Fresia (ue Don Primero uppf Anna Björkman-Wallin). Donna Fresia reds av Patric Gullberg och visade upp en mycket hög ridbarhet, mycket bra temperament och tre bra gångarter med stort plus för galoppen.

Sedan kom Canterbury-dottern C-U Niki tillsammans med mamman B-Ulla Niki e Orlando – Indoctro. Denna lilla dam vann nog allas hjärtan med sin härliga utstrålning och luftiga gångarter.

C-U Niki e Canterbury - Orlando - Indoctro

C-U Niki e Canterbury – Orlando – Indoctro

Kvällen sista nummer stod som vanligt Canterbury för. Hans ordinarie ryttare hade ingen möjlighet att visa honom denna torsdagkväll, men efter att bara ha ridit honom två gånger innan så visade Petra Wall honom på ett mycket bra sätt!

Ett stort tack till teamet på Markebäck, Petra Hultgren och Malin Holmberg som hjälpte till och såg till så att alla hästar visades på bästa sätt!

Eva och Lars Nickesson besökte som vanligt Markebäck och även denna gång tog Lars en fin bild på Canterbury, läs Ridsports artikel här:

Canterbury i Tidningen Ridsport

19 april 2013

Jens Meyer hade förra helgen stor hingstvisning hemma på gården, och här finns en fin film från dagen. På Jens hemsida finns filmer på alla hingstarna för den intresserade!


29 mars 2013

Boka in torsdagen 18 april i era kalendrar! Klockan 18.00 öppnas dörrarna på Markebäcks Gård i Askersund och årets hingstvisning går av stapeln. Stationshingstarna kommer att visas, och för Canterburys del planerar vi att visa några av hans fina avkommor.

28 mars 2013

Vi hälsar er välkomna till nya sidan och hoppas ni får en härlig påskhelg!

Påskhälsning från Elin och Canterbury

Påskhälsning från Elin och Canterbury

28 mars

Hengststation Jens Meyer firar i år 20-års jubileum, och jag har varit med dem 18 av dessa år. När jag började där 1995 så hade de tre hingstar på station, Cashman, Arino-Hit och ponnyhingsten Mandingo.

För att fira detta jubileum var de i år inbjudna till den stora galavisningen på Equitana-mässan i Essen, Europas största hästmässa och många tusentalsbesökare från hela Europa. Först visades gammelmannen Cashman, nu 24 år. Sedan följde en kadrilj med Hampton, Hendrix, First Dance och Rob Roy, och showen avslutades med Damseys fantastiska dressyruppvisning. Här nedan finns film från visningen.

Kadrilj med Jens hingstar

Kadrilj med Jens hingstar

27 mars 2013

Vilken tjej!! I måndags besökte jag lilla C-U Niki (e Canterbury u B-Ulla Niki e Orlando – Indoctro – Joost) nere i Vaggeryd och det var ett ädel, långbent stoföl med mycket härlig resning och ustrålning. Hon rörde sig lätt och elastiskt i uppförsbacke!

Uppfödare Tanja Taus och Elin Lundgren, ägare Tanja Taus.

C-U Niki  e Canterbury  u B-Ulla Niki

C-U Niki e Canterbury u B-Ulla Niki e Orlando

24 mars 2013

Canterbury visades igår för det 50-talet besökare som hittat till Sundsmåla Gård, och Malin gjorde som vanligt ett superjobb. De passar väldigt bra tillsammans! Ett par bilder fick vi från visningen:

Canterbury och Malin Rinne´ Mars 2013

Canterbury och Malin Rinne´ Mars 2013

Canterbury och Malin Rinne´ Mars 2013

Canterbury och Malin Rinne´ Mars 2013

23  Mars 2013

Idag visas Canterbury på ASVHs utbildningsdag på Sundsmåla Gård hos familjen Rinné! Idag visar Malin honom själv eftersom Jonas är nyopererad och inte hunnit upp i sadeln på honom än, men med sina gångartspoäng på 989 känns det helt okej att visa honom som dressyrhäst också!

Malin_Kenny

Malin och Canterbury på Öppet hus på Markebäck 2011

Canterbury och Jonas hösten 2012

Jonas och Canterbury hösten 2012

22  Mars 2013

Årets första föl är här! I Vaggeryd föddes mitt på dagen ett brunt stoföl med bläs och fyra vita ben e  Canterbury u B-Ulla Niki e Orlando Indoctro.

Uppfödare till fölungen är Tanja Taus och Elin Lundgren Sporthorses, ägare Tanja Taus och hon ska heta C-U Niki eftersom hon kommer från den kända holländska Niki-familjen.

Stort grattis till den efterlängtade lilla tjejen!!

20 Mars 2013

För att hitta gamla nyheter, besök:

http://elin.lundgren-sporthorses.com/#home

Föl e Harlam D född 2018