CAHITA SISTER LSH e Cashman

e Cashman e For Your Sister e For Feeling – Irco Mena – Koncerz xx – Irco Marco
Brun med bläs, 3 vita strumpor och vit mage
Född 2009
Mkh 166 cm
Uppfödare: Elin Lundgren Sporthorses
Ägare Elin Lundgren Sporthorses.

Cajsa 3 mån

Cahita Sister 3 mån

Cajsa 3 år

Cahita Sister 3 år

Cahita Sister är ett hannoveranersto uppfött hos mig. Jag lånade hennes mamma For Your Sister e For Feeling från hennes uppfödare Marika Plantin för betäckning när hon var 3 år gammal. Jag betäckte samtidigt For Your Sisters mamma Kataleis Syster Yster e Irco Mena men hon blev inte dräktig trots upprepade försök under två säsonger.  Syster Yster tävlade Falsterbo som 6-åring med Magdalena Regårdh och senare svår hoppning med Anna Emanuelsson och jag är väldigt glad att jag fick Cahita Sister från den här prestationsstarka stofamiljen.

Hennes första fölunge, Costanoan LSH e Cascadello II föddes 2017 och är väldigt trevlig av mycket bra modell, han blir en större modell på häst med långa ben. Han är otroligt vacker och rör sig väl med bra balans. 2018 föddes andra sonen Chief LSH, han är också riktigt snygg och mycket trevlig. Chisago LSH, tredje sonen föddes i maj 2019 och visade att hon lämnar ädla och långbenta föl. 2020 och 2022 fick hon riktigt fina hingstföl e Cascadello I, båda sålda till samma satsande ryttarfamilj. Avkommorna har egna sidor under ”Hästar från förr.”

Cajsas första föl e Cascadello II

Costanoan LSH, första fölet

Cajsas mormor Kataleis syster Yster med Magdalena Regårdh

Cajsas mormor Kataleis Syster Yster med Magdalena Regårdh

Denna stostam som kommer från Stall Katalei och stamstoet Lakka e Jovial som själv tävlade svår hoppning. Från henne stammar en mängd svårklasshästar i hoppning varav flera har exporterats utomlands.

Många av de senaste framgångarna kommer från Appel Katalei, Nike Katalei (bröder till Kataleis Syster Yster), Livingstone Katalei, och Coignard Katalei som alla tävlat 140-hoppning eller högre.

Appel Kataleis

Bror till Syster Yster, Appel Katalei e Cardento

Bror till Syster Yster, Nike Katalei

Bror till Syster Yster, Nike Katalei e Feliciano

Cahita Sisters pappa, Cashman e Contender – Argentan är en internationell svårklasshingst i hoppning och han har själv lämnat en mängd avkommor i svår klass.  Han ligger högt i hoppindex både i Tyskland och i Hannover och av hans tävlande avkommor tävlar över 30% svår klass. Cashman är en av Jens Meyers första hingstar och en stor rejäl hingst med enorm hoppkapacitét. Jag har själv ridit Cashman mycket under åren jag jobbat hos och närmre ett 50-tal avkommor. De är inte alltid så lätta men har otrolig hoppvilja. På filmen här nedan är Cashman 6 år gammal och det året tävlade han både unghäst-VM och Bundeschampionatet och jag var med när filmen spelades in på stranden nedanför Jens stall.

Elin och Cashman 18 år

Elin och Cashman 18 år

Cahita Sister är en känslig, vaken lätt häst med mycket motor. Pga en bäckenskada hon fick som 2-åring var framtiden som ridhäst osäker men det hon visade under ryttare var mycket lovande och landslagsryttare visade intresse för henne trots att hon eg inte var till salu. På filmen är hon nybliven 5-åring och hoppas av Matilda Berggren. 2015 togs beslutet att sätta henne i aveln då bäckenet visat sig störa henne vid ridningen.

Cajsa har flera yngre syskon som ser mycket lovande ut, bla Colorado -14 e Canterbury som är framgångsrk i unghästklasser i hoppning. Se bilder längst ner.

 

Cahita Sister med den vita magen

Cahita Sister med den vita magen

Cahita Sister och Elin

Cahita Sister och Elin

Cahita Sister våren 2013

 Colorado -14 e Canterbury, yngre bror till Cahita Sister