CANTOZ e Canterbury

Cantoz_huvud

e Canterbury u Eliza e Robin Z – Modesto – Ceylon

Brun med en vit bakkota
170 cm i mkh
Född 2012 – död pga olycka 2016
Uppfödare: Pethra Haglund
Ägare Elin Lundgren Sporthorses

Cantoz e Canterbury - Robin Z, 2 veckor gammal

Cantoz e Canterbury u Eliza e Robin Z

Cantoz 2 veckor gammal

Cantoz är uppvuxen på Markebäck där jag har följt honom sedan han var föl. Han är liksom de flesta av Canterburys avkommor ljusbrun med härlig uppsyn, mycket bra typ och har tre elastiska gångarter med stort plus för galoppen som är luftig och vägvinnande. Han är ädel och väldigt långbent. Han är känslig, vaken och väldigt snäll.

Cantoz 3 år

Cantoz 3 år

Cantoz är under hösten 2014 inriden och är en väldigt trevlig och rolig häst att jobba med. Han visades vid Markebäcks Öppet hus 2 april 2015 och efter en välförtjänt vila under vår och sommar då han vuxit mycket rids han nu och har påbörjat inhoppningen uppsuttet.

Cantoz_3

 

cantoz

 

cantoz2

Cantoz mamma Eliza e Robin Z – Modesto – Ceylon (stofamilj 1) är ett sto som ägdes av Pethra Haglund i Askersund men som i ett par år var i avel på Markebäck. Hon tävlades innan det som unghäst av bla Lotten Bäckgren  och sägs ha varit ett enormt spänstigt sto som hoppade med mycket bra teknik. Hon innehar löshoppningsrekordet på Markebäck! Eliza kommer från kända stofamilj 1 som lämnat många framgångsrika hopphästar, bland annat fantastiska Fandango e Last Liberty som tävlar svår klass internationellt med Robert Whitaker!

Eliza har innan Cantoz fått 4 avkommor. Äldst av dessa är Elina MB e Lasandos född 2003 och hon har segrar och placeringar tom 140-hoppning. 2007 föddes nästa avkomma, Elaila de Laila, även hon e Lasandos och hon har gjort fina resultat somunghäst med Sandra Fransson i sadeln.

Film på Elina MB:

Film på Elaila de Laila:

2008 föddes Elza Lintäppan e Lasandos som nu tävlar unghästklasser i hoppning med bra resultat och 2009 Ellen LT e Baloupgraph.

Cantoz själv har fått börja löshoppa och gör det med stor glädje, lätthet och härlig framåtbjudning. Här film från första gången när han är 1,5 år:

Film från januari 2015:

Cantoz 3 år på Markebäcks Öppet Hus

Cantoz 3 år på Markebäcks Öppet Hus