HIGHFIVE FUGLSANG e Grand Galaxy Win

e Grand Galaxy Win – De Niro – Hill Hawk xx
Skimmel
Född 2015
Mkh: 171 cm
Fri från wffs
Pris: Fryst 2024.
Frakt med DHL eller slingan med bil.
Godkänd för ett-stolicens.

Highfive Fuglsang godkändes som 4-åring med höga poäng och som 5-åring vann han danska championatet i dressyr med poängen:

Skritt: 10
Trav: 10
Galopp: 9,8
Ridbarhet: 9,3
Kapacitét: 10

Redan som 5-åring blev han utvald att representera Danmark i Unghäst-VM i dressyr, men då ställdes mästerskapen in pga pandemin. Som 6-åring 2022 blev han också utvald och gick direkt till final i Ermelo med unga ryttaren Anders Sjöbeck Hoeck.

Highfives mamma Holiday tilldelades en silvermedalj i Danmark och är mycket högt bedömd som unghäst. Som föl var hon elitföl och återigen som 2-åring var hon utvald till elitutställning och hon har bevisat att hon bär på utmärkta gener. Av hennes 4 avkommor totalt har alla varit i final på fölchampionat eller uttagna till elitutställning, varav ett har sålts till Blue Hors.

Highfives mormor är elitstoet Lady Harmonie, född i Tyskland. Hon är mor till två prisade godkända hingstar Kermos White Talismann och Chrevis Rafiki. Kermos White Talisman är far till bland annat N.O.H.’s Wizard, som tävlat UVM i dressyr. Lady Harmonie är även mamma till Helfiger som rids av den tidigare ungdomslandslagsryttaren Henriette Dam Vestergaard och som just nu är tävlar Msv A-klasserna och på god väg mot GP.

På hingstsidan förenar Highfive Fuglsang det bästa tyska och holländska dressyrblodet med Apache, Jazz, De Niro, världens mest inflytelserika dressyrhingst Donnerhall och fullblodshingsten Hill Hawk, far till 15 S-dressyrhästar.

Fadern till Highfive Fuglsang är vinghingsten Grand Galaxy Win, som själv var UVM-finalist för 5-åriga dressyrhästar 2016. 2018 producerade han sitt första år med hingstar för kåring i Danmark, vilket resulterade i tre godkända söner, inklusive en premiehingst. Grand Galaxys mamma är elitstoet Winner T efter Grand Prix-hingsten och avelsmatadoren Jazz och därmed helsyster till Prix St. Georges hästen Volvo.
När Highfive gjorde sitt första 10-dagarstest i Danmark beskrevs han så här av domarna:

Hingsten har en god ridbarhet och arbetsvilja. Han arbetar taktfullt, flexibelt och energiskt. Traven är taktfullt och smidigt med bra action och galoppen är välbalanserad och rymlig med bra hasverkan och bärkraft.

Highfive Fuglesang är en ädel hingst med ovanligt stor del fullblod i stammen, han ligger på 42%.