FAITHFUL e For Romance I

Foto Jenna Vainionpää

e For Romance I – De Niro – Mondrian – Rex Magna xx
Svart
Född 2017
Mkh: 168 cm
Uppfödare: Jens Kvist, Danmark
Ägare: Brolöten AB
Station 2022: Markebäcks Gård, Askersund

Fri från wffs

Foto Jenna Vainionpää
Foto Jenna Vainionpää

Faithful 9526 beskrivs så här av sin ägare och ryttare Emelie Brolin, Brolöten AB:

”Faithful gör verkligen skäl för sitt namn. Jag har känt mig trygg och förväntansfull med honom sedan dag ett. Han har ett underbart psyke, han är alltid snäll och gör det man ber honom om. Jag älskar hans ridbarhet och hans kvicka bakben. Målet är att jag ska utbilda honom hela vägen till Grand Prix.”

Och GP-ryttare Johanna Due Boje beskriver honom så här:

”Faithful har varit en favorit hos mig sedan Emelie köpte honom. Han är en snygg häst med mycket potential. Han har en fantastisk galopp med stark aktion i bakbenen och med den stammen blir han säkert ett starkt kort att nedärva bra ridbarhet!”

Foto Jenna Vainionpää


Den svarta skönheten visades första gången i Sverige som 3-åring där han fick genomgående höga poäng och fortsattes att utbildas som hingst av ägare Emelie. Som 3-åring fick han poängen:

Typ: 8,5
Huvud, hals bål: 8
Extremiteter: 8
Skritt: 9
Trav: 8,5
Galopp: 8


På bruksprovet på Strömsholm 2021 beskrevs han med bla följande omdöme:

”Maskulin, välutvecklad med naturlig resning. Litet utrycksfullt huvud, väl ansatt välvd hals med något bred nacke, liggande bogar, markerad manke och runt, välmusklat korts. Välbenad och väl inskenad. Avspänd, rörlig och vägvinnande skritt och vägvinnande framåtgripande trav.


Faithful var kallad till kvartsamtal för möjlighet att bli premierad hingst på bruksprovet när det avbröts pga häst med feber och därför är han godkänd som accepterad. Faithful gjorde 2021 sin första betäckningssäsong vilket var med stor framgång då han visade sig vara otroligt fertil. Vi ser fram emot att se första fölen födas.

Foto Jenna Vainionpää

Faithfuls far är superhingsten For Romance I (se egen sida) som tävlar GP dressyr med Therese Nilshagen, har avkommor som tävlar svår klass dressyr och lämnat mer än 40 godkända söner varav 3 i Sverige. For Romance I är känd för att lämna mycket vackra, trevliga och ridbara avkommor med tre jämna mycket bra gångarter, något man tydligt kan se hos Faithful.

For Romance I

Morfar är ingen mindre än elithingsten De Niro (Donnerhall – Akzent II) som själv tävlat GP och lämnat en otrolig mängd GP-hästar och godkända hingstar. Han har i många år varit med på och toppat listorna världens bästa dressyrförärvare.

I tredjeled i stammen finns dressyrhingsten Mondriaan e Balzflug – Cadmus xx som lämnat flertalet framgångsrika dressyrhästar och i fjärdeled fullblodshingsten Rex Magna xx.

Faithfuls mor Daytona har varit verksam i avel i Danmark där hon lämnat avkommor som tävlar unghästklasser i dressyr och har en helbror (Descarte -12 e De Niro – Mondriaan) som visades fram som hingst i Westfalen och nu är framgångsrik tävlingshäst i dressyr i Tyskland.

Descartes e De Niro – Mondriaan Foto: Fotoagentur Dill

Faithful kommer från ett mkt starkt möderne från kwpn som lämnat flera svårklasshästar i dressyr, bla Tinne Vilhelmsonns GP-häst Etoine (e Vivaldi) som också var segerhingst i KWPN, GP-hästarna Donzetti (e De Niro), Calador (e Amor) och Byoux (e Le Mexico) samt många föl och ridhästar utvalda till elitauktioner.

Etoine och Tinne Vilhelmson Silfvén, Flyinge CDI3* 2019 Foto: Kim C Lundin
Faithful löshoppar på Strömsholm, bruksprovet 2021.
Faithful med testryttare Malin Rinné på Strömsholm, bruksprovet 2021.
Foto Jenna Vainionpää
Foto Jenna Vainionpää
Foto Jenna Vainionpää