COMME PRÈVU e Comme Il Faut

e Diamant de Plaisir – For Pleasure – Landor S
Brun
Född 2013
Mkh: 172 cm
Äg: Gerd Sosath
Fri från wffs
Station 2019: Hof Sosath Tyskland

Comme Prévu var premiehingst i Westfalen och gjorde som 3-åring ett fantastiskt sporttest där han var bästa hopphingst med poängen:

temperament: 9,00
arbetsvillighet: 9,50
trav 8,00
galopp: 8,50
ridbarhet: 9,50
hoppkapacitét: 9,00
teknik: 9,50
allmänt intryck: 9,50.

Han fortsatte sedan som 4-åring med att vinna sina första tävlingsstarter och som 5-åring vann han kvalet till Bundeschampionatet där han i finalen var högt placerad. På hösten 2018 tävlade han för Tyskland i unghäst-VM i Zangersheide där han vann båda kvalen och var högt placerad i finalen där han var bästa tyska hingst. Han avslutade året med att få titeln
”Hauptprämiensieger des Springpferdezuchtverbandes Oldenburg-International” baserat av sina egna tävlingsresultat tillsammans med att hans fina första avkommor. Comme Prévu beskrevs som ”ett toppexempel av modern hopphästavel.”

Comme Prévu är efter Markus Ehnings topphingst Comme Il Faut och kommer från ett mycket starkt möderne där hans mamma är syster till den godkända Comme Il Faut-sonen Commilfo Plus Z som har betäckt mycket i Zangersheide. Från stostammen kommer en mängd svårklasshästar i hoppning och godkända hingstar.

OS-Fohlenbrenntermin bei Sosath in Lemwerder
OS-Fohlenbrenntermin bei Sosath in Lemwerder