DENVER e Dinken

DenverKopfklein (1)

e Dinken – Lennon – Athlet Z
Brun
Född 2014
Mkh: 175 cm
Godkänd: Holstein, Hannover
Station 2021: Hengststation Dirk Ahlmann, Tyskland
Fri från wffs

DenverStandBugtrupklein

Denver godkändes i Holstein som 3-åring och gjorde ett bra 14-dagarstest 2017. I början av mars 2018 gjorde han sitt tyska sporttest för vidare godkännande och gjorde under tre pass ett mycket bra test som han vann, han blev bästa tyska 4-åriga hopphingst på provet med poängen:

Galopp 9,5
Kapacitet 9.0
Teknik 9,5

Denver är en stor, mycket vacker hingst med alla förutsättningar för att lyckas i de högsta klasserna i hoppning. Han kommer från ett mycket starkt möderne, Holsteinerstam 504 som lämnat världsstjärnor som Cordoba VDL, Operette LA Silla, Qaprice Bois Margot, Quinant, Ormella Mail, Carpaccio, Sir Clinton samt en mängd andra svårklasshästar. Denvers mamma som själv tävlade 130-klasser är bla syster till stoet Erle som lämnat 4 godkända hingstar i Cooper vd Heffink, Quinault, Caesar vd Helle och Cezano.

Fadern Dinken är en av Diarados första godkända söner med en mamma som själv tävlade svår hoppning internationellt. Dinken är en mycket populär hingst i Holstein och har kvalat till Bundeschampionatet både som 5- och 6-åring och vunnit unghästmästerskapet i Holstein och lämnat flera godkända söner.

Denver bör passa många ston för avel av hopphästar, speciellt där typ, storlek, ridbarhet, bra galopp och stor hoppkapacitét behövs.