HARLEM D e Vivaldi

Harlem huvud

e Vivaldi – Donnerhall – Rosenkavalier
Född 2012
Mkh: 166 cm
Uppfödare: J C M Derikx, Holland
Ägare: Stall Säthälla AB, Tranås
Station 2019: Markebäcks Gård, Askersund

Fri från wffs

Harlem D

Harlem D är en otroligt vacker och elegant hingst som blev premiehingst vid KWPNs hingstpremiering i Den Bosch 2015. 2017 godkändes han på bruksprovet på Flyinge och blev en av Sveriges mest populära hingstar med mycket hög dräktighet. De första födda fölen 2018 är fantastiska, de är ädla, långbenta med stor utstrålning och är mycket rörliga och de var högst bedömda föl på många visningsplatser och han hade tre föl utvalda till elitfölauktionen på Flyinge.

Bilder på föl födda 2018:
Stoföl e Harlem D – Figaro R, uppf Birgitta Lindqvist
Hingstföl e Harlem D- Sandro Hit, uppf Linda Karlsson
Hingstföl e Harlem D – Luxus CML, uppf Kristin Samuelsson
Stoföl e Harlem D- Luxis CML, uppf CML Dressyr

Harlem_figaroR
Harlem_lindakarlsson
Harlem_Samuelsson
Harlem_SML

Harlem D på hingstvisning på Strömsholm 2018

Harlem D på hingstvisning på Strömsholm 2018

Avelsrådet från SWB löd så här om Harlem D:

”Harlem D kan användas för dressyravel till de flesta typer av inte alltför korta ston och kan exteriört bidra med harmoni och viss ädelhet. Prestationsmässigt kan han tillföra steglängd och rörlighet i skritt samt bärighet och rytm i galopp.”

Som 4-åring vann Harlem D kvalet till 4-årschampionatet på Elmia med 86%  och trots att han betäckte mycket så var han också framgångsrik i unghästchampionaten med placeringar både i Falsterbo och på Elmia som 5-åring med 87,2% som bästa resultat.

2018 gjorde Harlem D 5 starter som 6-åring i FEIs internationella program där han vann två starter och kom tvåa i två. 2019 förbereds Harlem D för störra utmaningar men kommer att vara i avel hela säsongen pga sin fina förärvning.

Harlem 2

Fadern Vivaldi är en av Hollands mest populära och framgångsrika hingstar och har de senaste åren lämnat ett stort antal mycket framgångsrika avkommor, såväl ston som hingstar som har dominerat i både avel och sport. Han är far till ”Årets Sto” i KWPN 2011 och till segerhingsten i KWPN 2012. Några av de avkommor som utmärkt sig är Vitalis, Dream Boy, Eye Catcher, Van Vivaldi, Desperados och Blue Hors Veneziano. Cennin, e Vivaldi – Donnerhall, har ett flertal världscupplaceringar på över 77%.

Harlem D kommer från ett mycket starkt möderne där modern Dorina är efter avelsmatadoren Donnerhall och är premierad pref ster prok i KWPN med ett avelsindex på 166. Hon är helsyster till de godkända hingstarna Don Bedo I och Don Bedo II som lämnat många svårklasshästar i dressyr. Dorina har lämnat flera avkommor som varit framgångsrika i Holland, bl a Edmar D som segrat i Lilla rundan samt Forina som var stochampion i Brabant och senare fjärdeplacerad vid det holländska stochampionatet 2013. Forina har ett avelsindex på 187 som är ett av de allra högsta i KWPN. Mormodern Rosita är ett statspremiesto som utöver tidigare nämnda avkommor även har lämnat ett antal statspremieston. Harlem D har en helbror som valdes ut till holländska elitfölauktionen 2013, se film nedan.

Harlem D har tidigare avkommor i Holland där första fölen föddes 2016, här är ett stoföl ue Apache:

Helbror till Harlem D:

Harlem D’s framgångsrika syster Forina med avkomma: